Vara este perioada ideală pentru picnic în parc sau în pădure. Ce poate fi mai frumos decât petrecerea weekend-ului în natură, departe de agitația orașului, de praf și de gălăgie? Doar un sfârșit de săptămână petrecut în locul potrivit! MamaPlus.MD vă prezintă anume astfel de locații. Este bine să le cunoașteți.

Zona de odihnă Ciocârlia

mamaplus

Zona de odihnă Ciocârlia vă propune să vă relaxați în foișoare confortabile din lemn natural. Aerul curat și grătarul aromat în compania oamenilor dragi reprezintă o modalitate bună de a petrece timpul liber, de a scăpa de rutina zilelor de muncă. 

Unde se află? La 1 km distanță de oraș, în mijlocul pădurii.

Pentru comoditate, pe teritoriu există trei tipuri de foișoare. Vizitatorii au parte de parcare gratuită, muzică live, teren de volei, clovni, jocuri interactive și concursuri pentru copii. Pe teritoriul zonei de agrement se află și restaurantul Café de Flore, care poate găzdui până la 90 de persoane. 

Foișor mic (10-12 persoane) – 1200 lei/zi
Foișor mediu (20-23 persoane) – 1600 lei/zi
Foișor mare (40 persoane) – 5000 lei/zi

Adresa: Șoseaua Balcani, 36

Facebook / Site

Fenix Club

mamaplus

Complexul turistic din afara orașului Fenix Club este locul unde vă puteți relaxa în pădurea de pe malul lacului Ghidighici împreună cu întreaga familie sau alături de prieteni. 

Unde se află? Pe malul drept al lacului Ghidighici, la 15 km distanță de Chișinău. 

Acest club vă pune la dispoziție 9 căsuțe din lemn, câteva zone pentru barbeque pentru 15 - 80 de persoane, cafenea de vară, baie rusească, arenda motocicletelor de apă și a bărcilor, plimbare cu barca și 12 pontoane pentru petreceri, dar și teren de joacă pentru copii. Parcarea este prevăzută pentru 40 de automobile. 

Foișor mic (până la 15 persoane) – 700 lei/zi
Foișor mediu (până la 25 persoane) – 1000 lei/zi
Foișor mare (80 persoane) – 3500 lei/zi

Аdresa: pe malul lacului Ghidighici, Cojușna, Chișinău

Facebook

Camping La Grama

mamaplus

Unde se află? La 10 km distanță de Chișinău, pe șoseaua Hîncești, lângă lacul Dănceni. 

Campingul oferă 12 zone pentru grătar de dimensiuni diferite, care pot găzdui de la 8 până la 50 de persoane. Vizitatorii au la dispoziție teren de volei, cafenea, parcare, spațiu de joacă cu leagăne pentru copii.

Foișor mic (până la 8 persoane) – 300 lei/zi
Foișor mic (până la 12 persoane) – 500 lei/zi
Foișor mediu (până la 20 persoane) – 800 lei/zi
Foișor mediu (până la 30 persoane) – 900 lei/zi
Foișor mare (până la 40 persoane) – 2000 lei/zi

Adresa: Damba Dănceni, Ialoveni

Facebook

Zona de odihnă PĂDUREA VESELĂ

mamaplus

Unde se află? Ieșirea din oraș prin sectorul Ciocana, în direcția s. Colonița - 1,5 km de la Postul Poliției Rutiere (lângă Autocros).

Vizitatorii se pot bucura de foișoare din lemn, dotate cu frigider, iluminare, grătar. Teritoriul este curat, îngrijit, înconjurat de mulți copaci, ca într-o pădure adevărată. Copiii vor putea petrece timpul la terenul de joacă special amenajat. În perioada de vară pe teren este instalat un tobogan gonflabil. 

Recent, acolo a fost amenajată și o corabie mare din lemn, care, cu siguranță, va fi pe placul copiilor. De asemenea, pot fi închiriate hamacuri. Mândria zonei de odihnă este complexul de saune, construit sub forma unei clădiri cu cupolă în vârful dealului. 

Foișor mic (10-12 persoane) – 900 lei/zi
Foișor mediu (până la 24 persoane) – 1300 lei/zi
Foișor mediu (până la 30 persoane) – 1500 lei/zi
Foișor mare (până la 45 persoane) – 2200 lei/zi

Аdresa: Ciocana, Colonița, Chișinău

Facebook / Site

LA HOREŞTI

mamaplus

Unde se află? 17 km distanță de Chișinău, în direcția Cimișliei (ieșire din oraș pe str. Grenoble).

Baza de odihnă „LA HOREŞTI” se află pe malul iazului și oferă terase de vară cu mese și grătare pentru 10 - 60 de persoane; căsuțe de vară confortabile cu duș, aer condiționat, terasă și grătar; teren de joacă pentru copii cu tobogane și leagăne; nisipieră pentru micuți; plimbări cu catamaranul; pescuit (la sezon).

Foișor mic (10-12 persoane) – de la 400 lei/zi

Аdresa: s. Horești, raionul Ialoveni

Facebook / Site

Baza de odihnă Sirius

mamaplus

Unde se află? Un loc liniștit și confortabil pentru picnic în centrul orașului.

Se oferă în chirie foișoare, care pot găzdui până la 50 de persoane, fiecare dintre ele dispunând de grătar și iluminare. Pe teritoriul bazei de odihnă există wc-uri și chiuvete. Foișoarele cu capacitatea de 15-50 locuri sunt dotate cu chiuvete și frigidere. Acolo există un teren de joacă pentru toți copiii, care se vede foarte bine din fiecare foișor. De asemenea, pe întreg teritoriul bazei de odihnă este acces gratuit la WI-FI și, bineînțeles, parcare pentru 30 de mașini.

Foișor mic (10-12 persoane) – 700 lei/zi
Foișor mediu (până la 20 persoane) – 1400 lei/zi
Foișor mare (până la 40 persoane) – 2500 lei/zi

Аdresa: str. Мelestiu, 29

Facebook

Zona de picnic de la Grădina Botanică „Poienița Verde”

mamaplus

Unde se află? Grădina Botanică, lângă iaz, pe insulă.

Foișoare din lemn care pot găzdui de la 20 până la 40 de persoane. Fiecare zonă este dotată cu iluminare și priză. Prețul include și grătarul. Pentru petrecerile mai mari, există terasa nouă prevăzută pentru 100 de persoane. Intrarea în Grădina Botanică se achită individual de către fiecare vizitator. 

Foișor mediu (până la 20 persoane) – 1000 lei/zi
Foișor mare (până la 40 persoane) – 2000 lei/zi

Adresa: Grădina Botanică, Chișinău

Facebook

Complexul hotelier-turistic Cabana „Poiana Bradului”

mamaplus

Poiana Bradului este locul perfect pentru odihna împreună cu familia, pentru evenimentele romantice, pentru întâlnirile vesele cu prietenii și chiar pentru petrecerile corporative. 

Unde se află? La 2 km distanță de Chișinău, printre brazii verzi. 

Peisaje frumoase, aer curat, căsuțe din lemn natural pe malul iazului, restaurantul COLIBA cu bucătărie națională și carpatică, sală pentru evenimente, sală de banchete, zonă de picnic, teren de joacă pentru copii, plimbări pe cal, băi calde pentru corp și suflet - toate acestea vă așteaptă la Poiana Bradului în orice perioadă a anului. 

4 căsuțe VIP din lemn natural (2 maturi + 2 copii) – 1200 lei
6 căsuțe cu două nivele (până la 6 persoane) – 1900 lei
6 căsuțe cu două nivele pe oră (minim 2 ore) - 240 lei/oră

Аdresa: Тohatin, Ciocana, Chișinău

FacebookSite

Complexul agroturistic FATA MORGANA

mamaplus

Zonă de recreere/restaurant cu grătar cu vedere spre Nistrul pitoresc  

Unde se află? Acest colțișor de rai se află la 59 km distanță de orașul Chișinău și la 35 km distanță de raioanele Orhei și Criuleni. 

Aici veți găsi liniștea și pacea, veți respira aer răcoritor, vă veți scălda în apă curată și vă veți bucura de bucătăria națională bazată pe produse ecologice. La dispoziție vă stă crama tradițională și terasa de vară. Complexul agroturistic FATA MORGANA le oferă oaspeților săi cazare în camere confortabile, alimentare, organizarea odihnei active (pescuit, vânătoare, înot), programe culturale și de divertisment. Plimbarea cu barca pe Nistru va fi o altă experiență de neuitat din cadrul odihnei dumneavoastră. În sezonul estival, vă puteți bucura și de plaja bine amenajată, piscină, schi nautic și motociclete de apă, teren de joacă pentru copii, șezlonguri, „insulă plutitoare” și alte activități.

Аdresa: Мolovata, Dubăsari 

FacebookSite

Zona de picnic Hîrtopul Domnesc

mamaplus

Unde se află? Raionul Anenii Noi, s. Merenii Noi, la 20 km distanță de Chișinău. 

Zona de odihnă dispune de foișoare cu capacitatea de 10 - 40 de locuri. De asemenea, aici este și terasă, teren de joacă pentru copii, teren de mini-fotbal, volei, tenis de masă. Prețul include: arenda foișorului, leagăn, grătar, acces gratuit la toate distracțiile disponibile, frigider în foișor. 

Аdresa: s. Merenii Noi, raionul Anenii-Noi

Facebook

Summer Park Moldova

mamaplus

Unde se află? La 8 km de Chișinău pe ruta Leușeni până la intersecția Nimoreni-Suruceni

Zona de odihnă și agrement cu foișoare și piscine, amplasată într-o frumoasă pădure de mesteceni. Vizitatorilor li se propun foișoare pentru 14-16 persoane, 20-22 persoane, 30 persoane. Fiecare foișor este dotat cu grătar, plasă pentru grill și friteuză.

Piscina în timpul zilei (până la ora 17:00) - 100 de lei/persoană în timpul săptămânii și 150 de lei în weekend. 
Piscina după ora 17:00 – 60 de lei/persoană în timpul săptămânii și 120 de lei în weekend. 
Copiii cu vârsta 5-10 ani – 60 de lei în timpul săptămânii și 120 de lei în weekend. 
Copiii cu vârsta de până la 5 ani – acces gratuit. 

Аdresa: Nimoreni, Ialoveni, Chișinău

Facebook

Baza de odihnă GoTur

mamaplus

Baza de odihnă GoTur reprezintă o alegere excelentă de a petrece timpul cu prietenii sau cu familia. Aici veți uita de rutina urbană, vă veți relaxa și veți admira frumusețea naturii.

Unde se află? La o distanță de 9 km de Chișinău, pe traseul M14, în pădurea Strășeni. 

Ce le oferă vizitatorilor? Foișoare din lemn, piscine deschise, teren de volei, teren de joacă pentru copii, bucate tradiționale, gătite în cuptor cu lemne. Fiecare foișor este prevăzut cu un loc special pentru grătar cu masă, scaune și prize electrice. De asemenea, în stațiune există 4 surse de apă industrială. 

Foișor mic (până la 10 persoane) – 600 lei/zi
Foișor mediu (până la 14 persoane) – 800 lei/zi
Foișor mare (până la 32 persoane) – 1000 lei/zi
Foișor mare (până la 74 persoane) – 1500 lei/zi

Adresa: s. Micăuți

FacebookSite

Autoare: Irina Titova, MamaPlus.MD