mamaplus

Păstrează feminitatea, refuză histerectomia! Află ce este miomul uterin și cum poate fi tratat

-
//
15.11.2019

Mii de femei suferă de miomul uterin (fibromul), care afectează doamnele de vârstă reproductivă. 70% de cazuri de miom simptomatic ajung la intervenția chirurgicală de înlăturare a uterului. Mai multe informații despre această afecțiune, aflați de la Ala Țurcan, medic ginecolog în cadrul centrului medical MEDI PARTNER.

Tot mai frecvent se adresează paciente cu vârsta de până la 30 ani, majoritatea dintre ele dorind să mai nască un copil. Totuși, pentru păstrarea armoniei în familie, femeile nu doresc să înlăture uterul.

Depistarea și tratarea la timp a leicomiomului uterin previne tratamentul chirurgical histerectomia (înlăturarea uterină).

Orice femeie trebuie sa consulte medicul ginecolog cel puțin o dată pe an, dar și să efectueze examenul ecografic al organelor genitale. Depistarea precoce a tumorii poate opri creșterea fibromului printr-un tratament medicamentos.

În prezent există metode contemporane specificate în „Protocoale” ale tratametului miomului uterin. Una dintre ele este Embolizarea arterelor uterine - o intervenție miniminvazivă cu eficacitate înaltă și complicații minime, cu efect de lungă durată aproape fără contraindicații în planul patologiilor extragenitale.

Dr. Ala Țurcan se preocupă de această problemă deja de mai bine de 14 ani, inclusiv de analiza îndelungată a rezultatelor obținute după EAU în tratamentul leicomiomului uterin.

mamaplus

În anul 2014, medicul ginecolog Ala Țurcan a fost nominalizat la „Omul anului” pentru implementarea cu succes în Republica Moldova a Embolizării arterelor uterine, o metodă inedită în tratarea fibromului.

În urma EAU s-au născut copii de la mame cărora li s-a indicat înlăturarea uterului ca o metodă unică de tratament. Nu există o parere comună în rândul ginecologilor, întrucât mulți dintre ei propun contraceptive orale, dispozitivul intrauterin: mirena sau histerectomia.

Consultația la specialistul competent, cu metode noi de tratare și experiență proprie în problema respectivă, poate soluționa patologia la timp și, totodată, poate menține visul multor femei de a deveni mame.

Pentru mai multe informații depre tratamentele moderne ale miomului uterin puteți apela numărul de telefon: 060814222.

Medic: Ala Țurcan, ginecolog categorie superioară.

Adresa: str. Testemițeanu, 37