Primăvara, tenul nostru are nevoie de o îngrijire specială. Din cauza factorilor nocivi ai mediului, acesta devine vulnerabil și extrem de sensibil. Cum ar trebui să ne răsfățăm pielea în acest sezon, ne spune doctorul în medicină estetică Marina Braniște.

mamaplus

Cum ajutăm pielea să se refacă după sezonul rece?

Pe parcursul acestor luni vântul și frigul scad secreția sebacee și hidratarea stratului epidermal, de aceea recomand un tratament de curățare la un medic estetician (cea mai eficientă tehnică este cea de microdermabraziune cu diamant). Această procedură ne ajută să înlăturăm stratul de celule moarte, iar în funcție de tipul de ten urmează aplicarea altor produse pentru a oferi hidratare profundă și regenerare.

La domiciliu este recomandat a fi utilizată crema hidratantă, care conține apă, lipide, proteine pentru refacerea barierei celulare.

Care sunt principalii factori care ne afectează pielea primăvara?

Perioada de primăvară în țara noastră este caracterizată de vânt, frig și soare. Factorul care ne afectează cel mai mult pielea mâinilor și fața este vântul. La atingere, pielea este uscată, rugoasă, vizual lipsită de luminozitate și ternă.

Ce proceduri de reabilitare ale pielii în funcție de tipul de ten recomandați?

Recomand procedura de exfoliere mecanică cu microdermabraziune realizată la cabinet, asociată cu un peeling chimic superficial sau cu aplicarea unui gel hidratant și masaj vacuum, pentru a stimula circulația sanguină și limfatică, ingredientele aplicate își fac efectul mai rapid.

Desigur este importantă și îngrijirea corectă la domiciliu, în fiecare zi, în funcție de tipul de ten recomandările sunt individuale.

Pentru tenul normal-seboreic, în cazul îngrijirii la domiciliu, recomand un program complet, ceea ce înseamnă: curățarea, reglarea secreției de sebum, exfolierea, folosirea cremei hidratante și a uneia cu protecție solară 30, 50.

Pentru tenul normal-uscat recomand programul de îngrijire:

  • curățarea,
  • loțiune calmantă,
  • exfolierea,
  • crema nutritivă,
  • protecția solară 30, 50.
mamaplus

Ce produse de îngrijire nu trebuie să lipsească din trusa noastră de primăvară?

Nu ar trebui să lipsească un scrub de calitate și protecția solară inteligentă. De ce m-am exprimat așa? Deoarece este recomandat ca particulele din scrub să fie cât mai mărunte, pentru a ne ajuta în exfolierea celulelor moarte, protecția solară trebuie să conțină 4 componente (UVA, UVB, IR-A, HEV intensitatea de spectru violet).

Merită să ne facem măști în condiții de casă?

Merită de efectuat măști dermato-cosmetice sau din gamele profesionale de 1-2 ori pe săptămână. Ceea ce aveți în frigider, recomand a fi consumat intern, pentru că așa își vor face efectul natural, vor ajuta organismul.

Ce sfaturi le-ați oferi cititoarelor noastre, pentru a avea o piele sănătoasă?

Sfatul meu pentru cititoare e să găsească un medic estetician pentru a le ajuta cu recomandări, tratamente, sfaturi.  Să înceteze să procure produse la întâmplare sau văzute la publicitate, "autotratarea" duce la investiții fără rezultate. Fiți inteligente și faceți alegeri înțelepte.

Pe 18 mai, la ora 10:00, va avea loc cel de-al doilea Seminar de informare a publicului larg dedicat îngrijirii corporale din perspectiva atât fizică, cât și psihologică-  Perfect Body. Așadar, dacă aveți neclarități în acest domeniu, vă așteptăm la eveniment!

Sursa: Mamaplus.MD