mamaplus

Alexandrina Chele creează accesorii și decorațiuni handmade. Tânăra mămică dorește să devină un brand internațional

0
//
20.11.2019

Accesoriile handmade au devenit tot mai apreciate întrucât aduc o notă de unicitate, fie că vorbim despre cadouri, fie despre anumite ornamente și decorațiuni interioare. Alexandrina Chele este o tânără mămică, cu mâini iscusite și talent cât încape, care, la cei 29 de ani ai săi, se bucură din plin de experiența maternității și de cea mai mare pasiune - domeniul handmade. Vă-ndemnăm să descoperiți cu bucurie un om minunat din mâinile căruia ies adevărate bijuterii!

mamaplus

Când a luat naștere pasiunea pentru handmade?

În concediul de maternitate mi-a venit ideea să-ncep această activitate. Fiind mamă, îmi doream mult să mai am și o altă ocupație.

Cum/de la cine ai învățat să creezi obiecte handmade?

Nu am învățat de la nimeni această îndeletnicire. Am început să-nvăț singură, pas cu pas, cu ajutorul internetului.

mamaplus

Care a fost prima lucrare creată și pentru cine? Îți mai amintești? 

Da, mi-o amintesc, desigur. Este vorba despre o carte senzorială, mică asemenea unei palme. Pe-atunci încă nu aveam mașină de cusut, respectiv o croisem cu propriile mâini. Prin urmare, prima lucrare a fost destinată și primei mele cliente, Cătălina Gușan.

Ce fel de accesorii handmade găsim în colecția ta?

Îmi place să confecționez diferite tipuri de accesorii. În colecția mea se numără Wigwam-uri (corturi sub formă de căsuțe pentru copii), baldachine (acoperișuri decorative), tablouri, saci pentru jucării, pernuțe, fotolii puf de tip sac.

În cât timp creezi, de exemplu, o căsuță pentru copii?

Personal, o asemenea lucrare îmi ia 2-3 zile de muncă.

mamaplus

Ce te inspiră cel mai mult?

Inspirația vine din lucrurile frumoase și colorate care mă înconjoară. Internetul, de asemenea, reprezintă o sursă de inspirație nelimitată.

Ce tipuri de materiale folosești și de unde faci rost de ele?

Întrucât creez diverse feluri de decorațiuni, eu folosesc goblen, bumbac, fatin, fetru. În curând o să-ncep noi lucrări cu alte tipuri de materiale: velur, pluș, flis și blăniță artificială. Toate acestea sunt procurate din magazinele specializate din Chișinău.

mamaplus

Caracterizează-ți creațiile printr-o singură expresie!

Creativitate cu stil.

Cine sunt clienții tăi?

Clienții mei sunt mămicile și tăticii care doresc să-și bucure picii cu lucruri colorate și atractive. Totuși sunt niște lucruri deosebite, pe care nu le găsești în magazine.

mamaplus

Cum îți promovezi afacerea?

Afacerea mi-o promovez prin intermediul rețelelor sociale Facebook și Instagram, unde mi-am creat câte o pagină accesibilă pentru toți cei care doresc să mă cunoască și să-mi aprecieze munca.

Cine te susține în toată activitatea ta?

Soțul meu este cel din partea căruia primesc zilnic cel mai mare ajutor, iar mama-soacră mă apreciază enorm pentru tot ceea ce fac. Bineînțeles, rudele, prietenii și clienții mă susțin necondiționat.

Ce sfat ai oferi mămicilor începătoare în acest domeniu creativ?

Dragi mămici, fiți înțelepte și modeste în tot ceea ce faceți! Țineți minte un lucru: cu multă muncă, cu o doză de răbdare și, desigur, niște sacrificii, veți avea parte de un mare succes!

mamaplus

Care este visul încă nerealizat pe care vrei să-l transformi în realitate?

Doresc enorm ca Alexandrina Chele să devină un brand internațional.

mamaplus