Nadejda este contabilă de profesie, dar fetița sa a inspirit-o să-și urmeze pasiunea din copilărie. Așa că, în concediul de îngrijire a copilului, tânăra mămică și-a luat andrelele și a început a crea primele căciulițe pentru Katerina. Acum, e meșteriță cu experiență și creează lucruri minunate atât pentru copii, cât și pentru maturi.

mamaplus

Când ai început să tricotezi?

Tricotez încă din copilărie, mama a fost cea care m-a învățat, iar eu m-am implicat destul de mult în acest proces. La început au fost niște hăinuțe pentru păpuși, iar mai târziu am început să tricotez pentru mine. Încă din copilărie, am văzut-o mereu pe mama cu andrelele în mâini, așa că o femeie care tricotează este un lucru absolut normal pentru mine.

Cu ce te ocupai înainte de a ieși în concediul de maternitate?

Sunt contabilă de profesie, cu 15 ani de experiență continuă. Când am ieșit în concediul de maternitate, nu aveam nicio îndoială că mă voi întoarce foarte repede la departamentul de contabilitate, dar fiica mea, Katerina, avea alte planuri pentru mine. Stând acasă în concediu de maternitate, i-am tricotat fiicei mele câteva căciulițe. Ca orice mamă tânără, eram înconjurată și de alte mămici, care la rândul lor și-au dorit căciuli lucrate manual pentru micuții lor. Am împletit pentru un copil, apoi pentru altul și mi-a venit ideea să-mi creez propriul brand: nd.look.

Această îndeletnicire este doar un hobby sau aduce profit?

Tricotatul pentru mine nu este o metodă de a câștiga bani, ci un hobby, motiv pentru care toate produsele sunt perfecte și au doar comentarii admirative. Aceasta este cea mai mare răsplată a mea.

mamaplus

Ce piese împletite putem găsi în atelierul tău?

În mare parte, produsele mele sunt destinate copiilor. Am decis că va fi un brand de înaltă calitate, confortabil și la modă, așa că tricotez exclusiv din fire naturale, premium și de lux, cum ar fi merino, alpaca, bumbac, cașmir.

Care a fost cea mai complicată piesă tricotată de tine?

Nu au existat produse complicate pentru mine. Sunt întotdeauna bucuroasă să creez ceva nou și neobișnuit pentru client. Chiar nu-mi place să repet produsele, mi se pare că fiecare dintre ele ar trebui să aibă ceva special, deoarece fiecare este destinat unei anumite persoane. Aș putea menționa aici o eșarfă imensă, cu dimensiuni de 90*1,80, căreia la început am crezut că nu-i voi putea face față, dar a ieșit ideală în 3 zile de muncă.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Publicul meu țintă e pe Instagram. Primesc comenzi direct sau telefonic, realizăm împreună modelul și decidem culoarea, îi sfătuiesc cum va fi mai bine. În tot acest timp, nu a existat nicio greșeală de mărime, toate produsele arată ideal.

Cu ce piese croșetate planifici să-ți mai surprinzi clienții?

Pe lângă căciulile pentru copii, realizez piese atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Am creat mai multe modele preluate din pozele din internet, am făcut un pulover elegant și pufos pentru o fashionistă, rochii frumoase pentru fete, genți în tendințe și chiar un pulover pentru o pisică Sfinx. Nu mă limitez la aceleași modele, ador comenzile interesante și neobișnuite, așa că sunt întotdeauna bucuroasă de clienți noi cu idei frumoase!

mamaplus