Maria este femeia care a încercat să facă de toate până a-și descoperi pasiunea. Aceasta a activat în diverse domenii, însă, fiind o persoană creativă, nu putea accepta rutina. Și-a încercat capacitățile în domeniul decorului, a picturii și a poeziei, însă doar atunci când a descoperit croșeta, a înțeles că această îndeletnicire îi aduce satisfacția de care are nevoie.

mamaplus

Când ai început să realizezi jucării?

M-am îndrăgostit de croșetă încă în 2010. Primele lecții le-am luat de pe YouTube, care a devenit platforma mea de învățare la început. Mai târziu, în 2015, am descoperit lumea jucăriilor Amigurumi, mi-au plăcut atât de mult, încât am decis să-mi creez singură prima păpușă. Așa a început povestea mea în domeniul croșetei.

Care este sursa ta de inspirație?

Surse pentru inspirația mea: Pinterest, Instagram, Facebook. Multitudinea de scheme și tehnici de croșetare a păpușilor mă motivează să nu mă opresc. Vreau să să creez de toate, dar, din păcate, am doar 24 de ore și o pereche de mâini.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

De-a lungul timpului, preferații mei, dar și ai clienților, au devenit iepurașii. Dar croșetez și ursuleți, câinișori, unicorni, șoricei și, desigur, păpuși. Sunt gata oricând să realizez orice jucărie își dorește clientul.

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Cele mai dificile, dar în același timp interesante lucrări pentru mine ca maestru sunt păpușile, deoarece fiecare detaliu, pornind de la corp și față și terminând cu hainele, este o lucrare meticuloasă, care necesită mult timp și o tehnică deja dezvoltată. Dar, după cum știți, experiența vine din practică, așa că de fiecare dată croșetarea păpușilor aduce multă bucurie și satisfacție. Întotdeauna aștept cu nerăbdare rezultatul final.

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Jucăriile Amigurumi sunt în primul rând ECO. La crearea lor, folosesc o holofibră hipoalergenică, ochi siguri pe suporturi și, cel mai important, firele, alcătuite în mare parte din bumbac. Datorită materialelor utilizate, care sunt sigure pentru copii, jucăriile pot fi spălate și îi vor încânta pentru o lungă perioadă de timp pe cei mici. Din proprie experiență, pot spune că jucăriile mele devin preferatele copiilor, practic nu se despart niciodată de ele. Pentru mine, ca specialist, acesta este principalul indicator al activității mele de succes. Bucuria sinceră pe fețele copiilor nu poate fi înlocuită cu nimic.

mamaplus

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

De fiecare dată mă consult și țin cont de părerea clientului. Aș putea spune că într-un final obținem o lucrare comună. Nuanța, ținuta și personalizarea jucăriei se realizează de fiecare dată cu maximă responsabilitate. Fiecare solicitare nouă este o provocare pentru mine.

Care sunt prețurile jucăriilor?

Jucăriile mele au prețuri accesibile, între 150 și 500 de lei. Cele mai scumpe sunt păpușile, întrucât este nevoie de mult material și timp pentru realizarea lor. Uneori, prețul unei jucării este mărit de însuși clienții mei. Acesta este un indicator al calității și frumuseții jucăriilor mele!

Cine sunt clienții tăi?

Clienții mei sunt mămicile și nu doar. Majoritatea comenzilor sunt cadouri pentru copii și adulți. Din fericire, sunt oameni adecvați și creativi și îi iubesc pe toți pentru asta. Unii dintre ei ajung la mine datorită recomandărilor, iar alții din rețelele sociale: Facebook, Instagram și din publicitatea plasată periodic în diferite grupuri. În timp, mulți dintre clienți mi-au devenit amici.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Am în plan să-mi extind colecția de jucării cu mai mulți unicorni, pisici, ursuleți. Din păcate, nu am suficient timp, însă este dorință și asta e cel mai important. În plus, există atât de multe jucării, încât o viață nu mi-ar fi suficientă pentru a le crea pe toate. Poate că acesta este un motivator, un fel de moment competitiv cu mine: „Oare voi avea timp să croșetez tot ce mi-am pus în plan?!”

De asemenea, îmi doresc să organizez un atelier de creație cu mai mulți meșteri, pentru a face schimb de experiență.