Dacă îți place să-ți scoți ținuta din anonimat cu accesorii strălucitoare, Daniela Nedelea îți poate veni în ajutor. Meșterița creează accesorii pentru păr, dar și broșe prețioase la prețuri accesibile. În plus, tânăra mămică depune mult suflet și inspirație în fiecare lucrare, iată de ce merită toată susținerea noastră.

mamaplus

Cine e Daniela Nedelea?

Sunt o tânără mămică a doi copii, acum în concediu de maternitate. Am 25 de ani și încă nu mi-am descoperit vocația. Cert este, însă, că sunt pasionată de lucrul handmade și depun mult suflet în fiecare accesoriu pe care îl creez.

Când ai descoperit că ai o dragoste aparte pentru lucrul manual?

În copilăria mea, mama cosea icoane cu biser și m-a îndemnat să mă învețe și pe mine. Îmi părea că nu voi avea răbdare să mă "joc" cu aceste mici obiecte niciodată, nu era pentru mine și nu mă interesa. Evident, am refuzat. Apoi, peste ani, fiind  în concediu de maternitate cu cel de-al doilea copil, am simțit nevoia să-mi găsesc o ocupație, să fac ceva cu mâinile mele, ceva ce mi-ar reprezenta creativitatea. Mi-am dorit să ies din rutină, aveam nevoie de o mică lume a mea, unde să-mi exprim eul.

mamaplus

Care au fost și cum arătau primele tale creații?

Am început cu confecționarea cercurilor în tehnica împletirii pe sârmă, văzând că sunt solicitate, variam modelele și astfel fiecare cerc era deosebit. Apoi, am  refolosit tehnica cusutului. Fiecare mărgică, piatră fiind cusută și potrivită cu grijă și acuratețe. Broșele au fost adorate dintotdeauna, însă tot amânam să le creez, crezând că e prea complicat, ceea ce s-a și adeverit. E un lucru migălos și destul de greu. Însă, nu m-am oprit și am continuat să descopăr și această artă. Evident, primele lucrări nu au fost foarte reușite, însă, cu timpul, m-am perfecționat și în acest domeniu. Modific fiecare lucrare până când obțin rezultatul dorit.

Cine a fost prima ta clientă?

Prima clientă, dar și cel mai bun susținător și critic este mama. Ea a fost cea care încă de la început m-a încurajat să încerc, să nu mă opresc la primul eșec. Tot ea poartă cu drag accesoriile mele.

Apoi, au apărut solicitări de la fete îndrăgostite de accesoriile create manual. Acest lucru m-a motivat să continui și să  îmi încep a vinde lucrările prin intermediul rețelelor de socializare, acolo unde postez fiecare accesoriu.

Prin ce sunt speciale accesoriile create de tine?

Sunt originale, nu-mi place să copiez lucrări străine. Mă inspir, caut lucruri noi, dar optez pentru individualitate și cred că fiecare meșter își poate uimi publicul țintă cu propriile idei. Depun suflet în lucrările mele, mă dedic, scopul meu nu e doar să fac bani. Sunt extrem de fericită când lucrul manual se apreciază la justa sa valoare, inclusiv financiar, însă nu e o prioritate pentru mine.

mamaplus