”Dacă vreți ca în fiecare zi să fie sărbătoare, atunci purtați-o cu voi.” - Ernest Hemingway

Pavel Duganov: În ce constă dragostea pentru organizarea evenimentelor memorabile

În țara noastră nu există o persoană care să nu știe sau, cel puțin nu sa fi auzit de Pavel Duganov. Omul-sărbătoare este cel care poate improviza spontan și calitativ. Persoană al cărui nume este asociat cu emoții pozitive și de neuitat. În ciuda faptului că prezentatorul de evenimente, și-a început activitatea relativ recent, acum 8 ani, este un nume cunoscut deja dincolo de Moldova. În trecut, Pavel era un bancher bine cunoscut și profesor la Colegiul Financiar Bancar din Chișinău. Însă, la un moment dat și-a schimbat radical destinul, devenind unul dintre cei mai cunoscuți și preferați prezentatori din Moldova.

Am decis să-l întrebăm ce l-a determinat să-și schimbe viața, de ce iubește ceea ce face și care este secretul unui eveniment de neuitat.  

Cum și când s-a născut dorința ta de a le oferi oamenilor sărbători ”de calitate”?

Am devenit prezentator de evenimente dintr-o simplă întâmplare. Acum 8 ani am câștigat titlul "Cel mai bun moderator din lume" la un concurs de la Stockholm. Mi-a schimbat brusc viața. Din sfera financiară, am intrat imediat în showbiz, în lumea sărbătorilor și creativității. Desigur, undeva a existat un element de noroc. In finala concursului aveam punctaj similar cu 5-6 persoane. Dar juriul mi-a acordat mie Marele Premiu! Decisivă a fost arta improvizării! Voi spune fără modestie falsă, la acest capitol nu am egal! Cel puțin, deocamdată eu nu am întâlnit pe nimeni!

Cum se manifestă această dragoste?

Într-adevăr, îmi place meseria mea. Îmi place să creez sărbătoare, să ofer emoții și dispoziție bună! Sincer, pentru orice eveniment, fie că este vorba despre o nuntă, o aniversare, o licitație, o seară corporativă sau de binefacere, întotdeauna mă pregătesc cu grijă. Există mai multe etape. Pentru început, memorizez numele mirilor, sărbătoriților și rudelor sau prietenilor prezenți la eveniment (am un sistem special), apoi mă asigur că totul va decurge conform scenariului. Și la câteva ore înainte de eveniment, trebuie doar să mă relaxez. Rudele știu acest lucru - nu vorbesc cu nimeni și nu răspund la apelurile telefonice. Apropo, în timpul evenimentului, de asemenea, pun telefonul la modul silențios și răspund numai în cazuri de urgență! Niciodată la evenimente nu am în mână o tabletă sau alte gadgeturi, cu excepția cazurilor de premii speciale. Dragostea pentru organizarea sărbătorii este exprimată cu respect față de gazdele și oaspeții acestui eveniment. Încerc să ajut clienții mei în alegerea celorlalți prestatori de servicii, de care vor depinde succesul sărbătorii. Cunoscând aproape toate secretele restaurantelor, fotografilor, artiștilor și muzicienilor, încerc să fiu un navigator pentru clienții mei.

Pavel Duganov: În ce constă dragostea pentru organizarea evenimentelor memorabile

Orice iubire trebuie ”să crească”. Ce chestii creative și inovative introduci în evenimentele pe care le organizezi?

Eu sunt probabil singurul moderator din țara noastră, care prezintă jumătate din evenimentele sale în străinătate: SUA, Europa, Asia și chiar Africa. Prin urmare, tot ce am văzut nou și interesant în Las Vegas sau la Roma, Moscova sau Paris, cu plăcere introduc în scenariile mele. Ai nevoie de o caretă de nuntă pe cai albi? O am eu! Ai nevoie de un tort, din care să apară la un moment dat un magician sau Șeherezada cu un dans oriental? Eu am soluția! Dorești ca în timpul sărbătorii tale să-și desfacă petalele niște flori magice de dimensiune umană? Poftim! Nemaivorbind de regizarea spectacolelor costumate!

Prin ce reușești cel mai mult să-ți impresionezi clienții?

Bineînțeles, oaspeții sunt cuceriți de improvizațiile mele cu rimă! Pe care le fac atunci și acolo! Oamenii întotdeauna mă întrebă: cum ți-a reușit? Sincer, nu știu. (zâmbește)

Cine sau ce te inspiră? De unde vin atâtea idei noi?

Am impresia că, atunci când sunt în plin proces de creație, cineva mă ia de mână și mă conduce printr-un labirint poetic.

Pavel Duganov: În ce constă dragostea pentru organizarea evenimentelor memorabile

 Ce planuri și vise de viitor ai legate de sărbătorile pe care le organizezi?

Cartea a fost deja scrisă, filmele cu participarea mea au fost făcute, frazele aprigi by Duganov sunt deja repetate de prieteni și străini! Planurile mele sunt grandioase, iar visele - cele mai îndrăznețe și luminoase!

Sursa: Mamaplus.MD