“Un organism sănătos este camera de oaspeţi a sufletului, un organism bolnav- o închisoare” spunea Francis Bacon.

Corina Dascălu, despre dragostea pentru stilul sănătos de viață

Corina Dascălu este femeia care de mică simțea o atracție aparte față de alimentația sănătoasă. Aceasta se eschiva să mănânce ce-i punea mama în farfurie, dacă nu era pe placul ei. Nutriționista este vegetariană de aproape 10 ani și planifică să treacă doar la alimentația vegană. Pentru că-și dorește să transmită dragostea față de stilul sănătos de viață și celor din jur, Corina a elaborat mai multe proiecte sănătoase, printre care și Detox Delivery.

 De mică ai fost obișnuită cu alimentația sănătoasă… așa se mânca în familia ta?

Familia mea a fost destul de strictă cu alimentația când eram mică, strictă în sensul că trebuia să mănânc totul din farfurie ca să cresc mare. Eu nu prea țineam cont de această recomandare și găseam mereu scuze dacă o mâncare nu era pe placul meu. De exemplu, borșul cu carne era abia sorbit și la un moment dat, când simțeam că nu mai pot mânca, mă făceam că vreau să dorm. (zâmbește)

Așa că pot spune că mai mult singurică mi-am format acest stil alimentar.

Corina Dascălu, despre dragostea pentru stilul sănătos de viață

 De cât timp ești vegetariană și de ce ai decis că e mai bine fără produse animaliere?

Din 2009 am decis să merg pe acest drum. Am avut mici trișări pe alocuri, dar alimentația mea a fost 80% legume, fructe, verdețuri, nuci, cereale, iar 20% lactate, pește, ouă.

Acum sunt într-o perioadă de tranziție de la vegetarianism la veganism.

Motivul? La început a fost doar unul, nu îmi plăcea carnea, iar mai apoi a intrat în viața mea puternicul sentiment de dragoste și grijă față de animale. Iar el se manifestă nu doar prin alimentație.

 Îmi poți oferi meniul tău timp de o zi?

Dimineața o încep cu paharul de apă caldă cu lămâie. Continui cu un smoothie din verdețuri și fructe, un suc presat la rece, un terci din cereale sau lapte vegetal cu cereale, nuci, semințe și alte bunătățuri. Până la prânz mai mănânc fructe, iar prânzul mă găsește cu o farfurie de supă din legume, hrișcă cu legume sau o salată din crudități cu de toate (vegetală). Seara neapărat mănânc, dar puțin. Poate fi 1/2 avocado cu câteva roșii și o felie de pâine cu humus sau îmi pregătesc tofu (brânză vegetală) la tigaie cu spanac sau mă alintă mama cu o supă de linte, pe care o ador.

Corina Dascălu, despre dragostea pentru stilul sănătos de viață

 Când ai înțeles că trebuie să le vorbești oamenilor despre alimentație, detoxifiere și care a fost primul tău pas în acest sens?

La sugestia unei prietene am deschis prima pagină de facebook prin 2011, se numea “Healthy Kombination”.  Postam rețete pregătite de mine, sfaturi și recomandări de la cei pe care îi urmăream și îi aveam drept exemplu. Oamenii au început să reacționeze pozitiv și atunci am înțeles că pot merge mai departe în acest sector în care nu doar muncesc, dar și trăiesc.

 Câte femei ai reușit să "detoxifici" până acum cu ajutorul Detox Delivery?

Să știți că am un număr mare și de bărbați pe care am reușit, cred eu, să-i ajut să-și schimbe modul de alimentație. Scopul meu nu este să-i ajut să slăbească, dar să se simtă bine în propriul corp. Să privească alimentația ca pe o sursă de energie. Să fie mai responsabili și mai conștienți.

Corina Dascălu, despre dragostea pentru stilul sănătos de viață

 Ce proiecte urmează să implementezi?

Anul ăsta mă voi dedica gătitului. În curând voi lansa V-Blogul meu culinar, în care îmi doresc să ofer oamenilor exemple de bucate delicioase, sănătoase, ușor de pregătit și care nu sunt deloc costisitoare.

Sper astfel să inspir cât mai multe mămici, femei, bărbați, studenți, bunici să investească mai mult timp în sănătatea lor.

Sursa: Mamaplus.MD