”Dintre toate religiile, cea mai frumoasă este mama” - Grigore Vieru

Copiii reprezintă o adevărată binecuvântare în viața fiecărei femei! De acest lucru este convinsă și Aura. Interpreta, ani la rând, a visat la copii, iar după ce au apărut gemenele Lori și Beti, viața ei s-a schimbat la 180 de grade. Fetele sunt diferite la caracter și în aspirații, iar cea mai mare dorință a interpretei este să ele protejeze de oameni.

Aura: Cât de puternică poate fi dragostea de mamă

 Cum s-a schimbat viața ta după ce ai devenit mamă?

Viața mea s-a schimbat radical fiind că eu le-am născut la o vârstă destul de matură, aveam atunci 33 de ani. Eram deja un om format, aveam o carieră, un mod de viață și când colo, viața mea s-a schimbat foarte radical! Aveam două gemene. Și îți dai seama că din viața mea de până atunci, practic nu a rămas nimic. Sincer vorbind, eu nu-mi amintesc ce a fost până la nașterea lor.

 Chiar dacă s-au născut la diferenţă de doar un minut, Lori și Beti sunt total diferite la caracter şi înfăţişare. Ce-și doresc să devină când vor crește mari?

Ele chiar sunt foarte diferite. Pe Lori tot timpul și peste tot o aud cântând, dar nu-și dorește să devină interpretă. Ea știe exact că vrea să fie jurnalistă și actriță. Și probabil o să-i reușească pentru că e foarte sociabilă, e deschisă cu lumea, are viziunea ei la tot. Iar Beti de firea ei e mai retrasă, mai calculată, știe ce vrea și e pragmatică. Vrea să fie dentist pentru a câștiga mai mulți bine. Dacă Lori gândește cu inima, păi la Beti există și rațiunea.

Aura: Cât de puternică poate fi dragostea de mamă

 Ce reguli aplici în educația fetelor tale?

Acum trăiesc cu ele o perioadă foarte interesantă, sunt adolescente. În curând, fac 13 ani și e o experiență nouă. Noi suntem prietene în majoritatea cazurilor, vorbim la toate temele și mă bucur că ele sunt deschise. Asta mi-am dorit, să știu cât mai multe despre ele, să fiu împăcată și liniștită, să am încredere în ele. Mă bucur că învață la școală destul de bine. Ele știu că trebuie să facă temele fără ca eu să stau deasupra lor. Conștientizează că de ele depinde jobul lor și viitorul lor. Cum îți așterni așa dormi.

Fac școala de muzică, fac engleză ca și toți copiii, câțiva ani la rând au făcut dans, le-am dat și la șah, le-a plăcut să frecventeze și arta vorbirii. Noi le încercăm pe toate, dar nu insist pe o anumită activitate.

 Ce ai învățat din experiența de a fi mamă?

Multe. Dacă m-aș întoarce înapoi, nu aș fi făcut multe lucruri. Când erau mici, le corcoleam prea mult, poate chiar eram prea posesivă. Doamne ferește, să fie un vântișor sau să se trezească. Am învățat că ar fi trebuit să le călesc mai mult și să fiu mai liberă în acțiuni. Acum, ce ține de școală, înțeleg că nu trebuie să insiști asupra notelor. Mă interesează doar cunoștințele lor.

Aura: Cât de puternică poate fi dragostea de mamă

 Cum le vezi peste ani? Ce calități ți-ai dori să aibă?

Eu știu că fetele mele deja au aceste calități. Ele sunt bune la suflet, deschise, sensibile, sociabile, iubesc lumea. Bunătatea este o calitate a lor. Nu sunt șmechere, nu fac gașcă, nu fac intrigi - calități care astăzi, de altfel, sunt la ordinea zilei. Eu cred că atunci când vor crește fetele mele, se va schimba cumva societatea, parcă mi se pare că spre asta mergem.

 Viața e plină de situații și circumstanțe diferite. De ce ai dori să le protejezi pe fiicele tale?

Cel mai mult le-aș proteja de oameni. Eu am 46 de ani și tot mi se întâmplă să mă dezamăgesc în oameni. Asta e cel mai dureros. Eu aș vrea ca ele să poată din start înțelege ce persoană e în fața lor. Să fie mai precaute și calculate în ceea ce ține de oameni. Din păcate, nu întotdeauna oamenii buni se trag la cei buni. Mulți au fețe diferite și nu trebuie deodată să le dai un bonus. Asta îmi doresc: să nu fie folosite de oameni răi. Evident, eu ca mamă le doresc să fie fericite și împlinite, pentru o femeie asta-i cel mai important.

Aura: Cât de puternică poate fi dragostea de mamă

Sursa: Mamaplus.MD