Cu vârsta, fiecărei femei îi displac mai multe zonele ale corpului său atunci când se uită în oglindă. Una dintre acestea ar putea fi zona brațelor, care a avut de suferit în urma schimbărilor în greutate, îmbătrânirii sau aspectului genetic. Prin urmare, în ziua de astăzi există o mulțime de soluții care vă pot scăpa de această problemă. Brahioplastia sau liftingul brațelor este o operație estetică făcută pentru înlăturarea excesului de piele și grăsime de la nivelul brațelor (în zona dintre axila și cot). Am aflat de la medicul chirurg plastician, Anatolie Taran, care este specificul acestei intervenții și ce efect are.

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor Ce pacienți pot face brahioplastie?

În general se adresează adulților cu o foarte mare laxitate a țesuturilor brațelor, cu un exces mare de piele datorat pierderii elasticității prin înaintarea în vârstă sau scăderii masive în greutate. Nu este o intervenție chirurgicală pentru slăbire, ci se adresează problemelor apărute după slăbire, pentru refacerea aspectului tonifiat și proporționat al brațelor.


Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor Ce este brahioplastia?

Țesutul moale al brațelor devine lax. Și persoanele slabe pot avea un exces de piele pe brațe că urmare a îmbătrânirii sau genetic. Chiar și la cei care fac exerciții fizice regulate poate apărea această problemă.

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor Ce tipuri de brahioplastie există?

În funcție de mărimea excesului de piele și grăsime și de localizarea acestora (preponderent la rădăcina brațului, spre axila sau pe toată lungimea brațului până la cot) se va stabili tipul de lifting indicat fiecărui pacient.

 • Liftingul cu cicatricea transversală, localizată în axila – se adresează pacienților care prezintă un exces de piele minim și rezultă o cicatrice plasată în pliurile de sub braț. Se asociază aproape întotdeauna cu lipoaspirația.
  Liftingul pe toată lungimea brațelor – elimina țesutul gras și pielea în exces de la cot până la axila, rezultând o cicatrice plasată pe față internă a brațului.
  Liftingul de brațe extins – elimina surplusul de piele și grăsime atât de pe brațe cât și de pe față laterală a toracelui, cicatricea rezultată prelungindu-se dincolo de axila, în lateralul sânilor. Acest tip de lifting se adresează aproape exclusiv persoanelor care au slăbit foarte mult, de obicei prin chirurgie bariatrica


Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor Ce alte alternative există?

În cazul persoanelor cu pielea elastică, liposucția poate să rezolve problema. Dacă pielea are o elasticitate satisfăcătoare se va retracta pe noul contur al brațului în urmă lipoaspirației, dar dacă prezintă vergeturi (semn de calitate proastă a țesuturilor) și este deja în exces, după lipoaspirație rezultatele vor fi de calitate inferioară. În acest caz, singură modalitate de refacere a aspectului normal al brațelor este eliminarea surplusului de piele.

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor Cum ne pregătim de operație?

 • Trebuie să spuneți medicului despre alte boli de care suferiți sau ați suferit, despre intervenții anterioare, alergii la medicamente și modul în care ați slăbit.
  Trebuie să anunțați chirurgul și medicul anestezist dacă aveți probleme medicale precum: hipotensiune sau hipertensiune arterială, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente.
  Înainte de operație medicul va recomandă analizele uzuale, consult cardiologic și Rx pulmonar.
  Nu mâncați și nu beți nimic minim cu 8 ore înaintea operației.
  De regulă, operația trebuie făcută în afară perioadei menstruale, de aceea atunci când programați operația, trebuie să țineți cont și de acest aspect.
  Nu urmăți o dietă strictă înainte de operație deoarece poate întârzia vindecarea.
  Dacă fumați, planificați-va să va lăsăți cu cel puțîn 1-2 săptămâni înainte de operație și nu va reapucati decât la minimum 2 săptămâni după operație.
  Evitați să va expuneti în exces la soare înainte de operație.
  În cazul în care veți răci sau veți face o infecție de orice fel, operația trebuie obligatoriu amânată până după vindecarea completă.


Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor Ce presupune această operație? Cum se efectuează?

De obicei, operația de lifting a brațelor durează între 2-3 ore. Poată să implice anestezie locală cu sedare sau anestezie generală, în funcție de cât de complexă este operația. Pacientul / pacienta poate pleca acasă în aceiași zi după anestezie locală sau rămâne internată 24 de ore în clinică pentru supraveghere medicală la cei cu anestezie generală. În cazul liftingului extins pe lateralul toracelui timpul operator este mai lungă ajungând la 4-5 ore.

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor În ce constă perioada postoperatorie?

Postoperator veți avea nevoie de aproximativ 7-10 zile de concediu deoarece este important să mențineți brațele ridicate pentru diminuarea edemului (umflăturilor) și să limitați mișcările. Veți purta un corset elastic special timp de 6-8 săptămâni.

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor Care ar fi eventualele riscuri sau complicații?
Decizia de a urmă o intervenție chirurgicală pentru liftingul brațelor este una personală și va trebui să decideți dacă beneficiile în cazul dumneavoastră sunt suficient de mari pentru a acceptă riscurile care există în orice operație, nu doar în cazul celor de chirurgie estetică: riscuri legate de anestezie, sângerare, hematoame, seroame, infecții, cicatrici inestetice, etc.

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor Care este efectul brahioplastiei?

Îmbunătățirea aspectului apare imediat, dar rezultatul final va fi vizibil după cel puțîn 3-6 luni de la operație. Deși operația de lifting al brațelor are efecte de durata, nici o procedură estetică nu poate opri procesul de îmbătrânire.

De asemenea, fluctuația în greutate afectează rezultatul operației. Prin urmare, rezultatele sunt bune în ceea ce privește reconturarea brațelor și sunt definitive, dar acest lucru se realizează cu prețul unor cicatrici care pot fi inestetice și sunt plasate în zone în care pot fi vizibile.

Faceți cunoștință cu activitatea doctorului Anatolie Taran, accesând paginile:

https://www.facebook.com/anatolie.taran?ref=br_rs

https://www.facebook.com/anatolie.taran.56?ref=br_rs

Cum puteți scăpa de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor

mun. Chișinău, str. Cuza Voda, 44 a

Recepție: +373 (22) 202 373

www.terramed.md

www.anatolietaran.com