Pe măsură ce îmbătrânim, faţa noastră începe să resimtă efectele gravitaţiei, expunerii la soare şi ai anilor în care am făcut mişcări faciale. Ţesuturile subcutanate care asigură aspectul rotund şi tineresc al pielii încep să cedeze adesea, lăsând riduri în urma râsului, în urma zâmbetului, riduri în formă de evantai la coada ochilor sau riduri faciale în zonele unde apar mişcările acestor muşchi.

Cum putem scăpa de riduri şi depresiuni faciale

Substanţele injectabile de umplutură, numite în mod obişnuit injectabile cu colagen, grăsime sau alte substanţe, pot ajuta la umplerea acestor linii şi fante, redând în mod temporar netezimea și aspectul întinerit. Când sunt injectate sub piele, aceste substanţe umplu aceste şanturi, riduri sau zone scobite ale feţei. Ele pot, de asemenea, oferi un aspect mai plin buzelor şi obrajilor.

Substanţele injectabile pot fi folosite singure sau împreună cu tratamentul cu laser, sau proceduri de reconturare a feţei ca liftingul facial.

Dacă te gândeşti la o procedură de reîntinerire a pielii pe bază de acid hialuronic, grăsime sau alte substanţe, acest articol îţi va oferi o înţelegere de bază a acestora - când aceste substanţe pot ajuta, cum se desfăşoară această intervenţie şi la ce rezultate te poţi aştepta. Este posibil să nu putem răspunde tuturor întrebărilor, deoarece foarte multe depind de particularităţile fiecărui individ în parte. Dacă există lucruri pe care nu le-ai înţeles, nu ezita şi întreabă medicul plastician.

Cum putem scăpa de riduri şi depresiuni faciale

Cunoaşterea opţiunilor

Injectările cu ACID HIALURONIC sau grăsime sunt în primul rând folosite pentru a îmbunătăţi aspectul pielii. Ele pot ajuta la umplerea ridurilor faciale, ale cutelor şi ridurilor, a obrajilor scobiţi, a pielii devitalizate şi a unor tipuri de cicatrici. Ele pot fi folosite, de asemenea, pentru a oferi un aspect mai plin sau mai senzual buzelor.

Substanţele injectabile nu sunt suficiente pentru a remedia suprafeţele cu multiple riduri formate uneori în jurul gurii.

În schimb, chirurgul îţi poate sugera o tehnică de întinerire, cum ar fi peelingul chimic, dermoabraziunea sau tratamentul cu laser. Totuşi, substanţele injectabile nu au acelaşi efect de întinerire a pielii ca tehnicile de remodelare a suprafeţei pielii, care conferă pielii un aspect mai neted.

Ridurile adânci ale feţei sau ale pleoapelor, cauzate de muşchi foarte activi sau de pielea slăbită, pot fi tratate mai eficient prin intermediul chirurgiei cosmetic, cum ar fi liftingul facial sau al pleoapei. Uneori, substanţele injectabile se folosesc împreună cu procedurile chirurgicale. Substanţele injectabile nu pot schimba conturul facial în măsura în care o pot face procedurile chirurgicale.

Țineţi minte că un chirurg plastician este un specialist care vă poate oferi întreaga gamă de tratamente, precum chirurgia cosmetică, tehnicile de îmbunătăţire a aspectului, laser terapia, substanţe injectabile sau utilizarea altor substanţe. Vei decide împreună cu plasticianul tău dacă este necesară o singură procedură sau o combinaţie de proceduri va determina rezultatul dorit.

Cele mai utilizate tipuri de substanţe injectabile sunt acidul hialuronic şi grăsimea.

Cum putem scăpa de riduri şi depresiuni faciale

Ce poţi aştepta de la acest procedeu?

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl conştientizezi despre substanţele injectabile este că rezultatele acestora nu sunt permanente. Materialele injectabile sunt până la urmă metabolizate de corp. Nu trebuie să te aştepţi la rezultate la fel de durabile ca în cazul unei intervenţii chirurgicale realizate în scop cosmetic.

În cazul unor indivizi rezultatele pot dura doar câteva săptămâni; în cazul altora, aceste rezultate pot să se menţină pe termen nedefinit. Rezultatele au evidenţiat că vârsta, moştenirea genetică, calitatea pielii şi stilul de viaţă, precum şi zona corpului care a fost injectată, toate pot juca un rol în durabilitatea efectului substanţelor injectabile. Totuşi, motivul sigur care influenţează variaţia rezultatelor în rândul pacienţilor nu a fost încă identificat.

Dacă rezultatele injectărilor cu grăsime nu durează mult, cu atât mai mult nu trebuie să presupui că injecţiile cu acid hialuronic vor fi mai durabile în cazul tău. Sau, din contra, dacă ai avut rezultate dezamăgitoare în urma injectărilor cu acid hialuronic, nu presupune că injectările cu grăsime sunt mai satisfăcătoare. Este adevărat, însă, că diverse persoane reacţionează mai receptiv la unele substanţe decât la altele, sau alţii nu vor găsi nicio substanţă care să dureze în mod satisfăcător. Uneori o substanţă poate avea un efect mai bun decât altele.

Atunci când substanţele injectabile sunt administrate de un plastician calificat, practic nu există complicaţii.

Anatolie Taran, medic chirurg plastician

www.anatolietaran.com

www.terramed.md
Contacte: Telefon: 022 202 373
Аdresa: str. Cuza Vodă, 44 A,
str. Trandafirilor, 15/4.