mamaplus

56 de instituții de învățământ, afectate de intemperii. O grădiniță a rămas închisă

-
//
16.09.2024

Din cauza ploilor torențiale, 56 de instituții de învățământ din capitală au fost afectate, iar o grădiniță a fost temporar închisă. Despre acest lucru a anunțat șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

mamaplus

Potrivit demnitarului, cele mai afectate instituții sunt în patru sectoare: Botanica, Buiucani, Centru și Râșcani.

„În 44 de instituții au fost atestate scurgeri în încăperile de la ultimele etaje, pentru că acoperișurile sunt plate, iar sistemul de evacuare a apelor pluviale nu a făcut față. În 4 instituții - subsolurile sunt inundate, iar cea mai gravă situație este la grădinița N. 54, care se află în zona Universității „Ion Creangă”. Depozitele cu produse alimentare ale acelei instituții au fost inundate și am luat decizia sistării activității acelei instituții pentru ziua de astăzi. De aceea copiii au fost instituționalizați într-o grădiniță din imediata apropiere”, a declarat Andrei Pavaloi. 

În context, șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, a precizat că toate instituțiile afectate sunt în proces de remediere, iar situația este gestionată pentru a asigura desfășurarea în siguranță a activităților educaționale.

Cu referire la frecventarea orelor de studii, potrivit datelor prezentate de demnitar, la ziua de astăzi sunt 1077 de clase cu program prelungit. În 1 024 de clase – prelungirea programului este cu 3 ore, iar în 53 de grupe - cu 6 ore.

În anul de studii 2024-2025, în cele 151 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău activează 3.876 de clase, cu 105.484 de elevi, cu 2.800 mai mulți decât anul trecut.