mamaplus

Șase lucruri pe care ar trebui să le cunoști dacă ești însărcinată pe timp de vară

0
//
21.06.2021

Să fii însărcinată este un lucru miraculos și totodată anevoios, dacă e să luâm în considerare toate provocările acestei perioade. Dacă ești însărcinată și îți faci tot felul de griji în privința temperaturilor ridicate sau a vacanței la mare, s-ar putea să găsești câteva răspunsuri mai jos. Află care sunt cele șase aspecte nu tocmai plăcute pentru femeile însărcinate vara.

Picioarele și gleznele ți se vor umfla

Nu te mai încap sandalele tale preferate? Nu-i nimic, păstrează-le pentru vara viitoare. Umflarea picioarelor este frecventă în timpul sarcinii, deoarece corpul tău reține mai mult lichid decât de obicei.

Ai impresia că transpirația nu se mai oprește

Temperatura corpului este mai ridicată în timpul sarcinii, iar fluxul de sânge ajută copilul să se dezvolte. E timpul să te gândești serios la un ventilator!

Hainele de vară din sezonul trecut nu ți se mai potrivesc

Veste bună! Mai multe haine noi pentru tine. Vei fi nevoită să-ți reînnoiești garderoba de vară. Optează pentru rochii vaporoase, în care să te simți confortabil.

Bronzul se transformă în niște linii ciudate

Este posibil să observi pete închise la culoare pe față și pe corp, care provoacă niște linii ciudate de bronz. Această afecțiune se numește „masca sarcinii” și apare din cauza suplimentării de hormoni pe care corpul tău le produce în timpul sarcinii, ceea ce determină depigmentarea pielii. Masca sarcinii poate fi agravată de lumina soarelui, așa că ar fi indicat să stai cât mai departe de razele UV.

Îți va fi destul de dificil să te odihnești

Îți cauți poziția confortabilă de somn și când o găsești, îți dai seama că este mult prea cald în dormitor. Acest lucru devine și mai iritant când privești către partenerul tău care sforăie lângă tine...

Vrei să mănânci doar înghețată

Este normal să-ți pierzi pofta de mâncare când temperaturile sunt prea ridicate. Și, deși știi că este important să ai o dietă echilibrată, singurul lucru pe care vrei să-l mănânci este înghețata.

Cu toate acestea, există multe beneficii ale sarcinii în timpul verii. Bebelușul tău va avea parte de o dezvoltare optimă, datorită vitaminei D3, care este necesară în sarcină. Cum obținem natural acest tip de vitamină? Da, de la domnul soare!