În perioada sarcinii, trebuie luate măsuri extreme de precauție în ceea ce privește alimentele consumate pentru a evita problemele. Este esențial să se acorde o atenție deosebită igienei alimentelor, restricționând consumul de produse brute și produse supuse unor procese termice ineficiente. Există o serie de motive pentru care mâncarea chinezească nu este indicată în timpul sarcinii.

În primul rând, mâncarea chinezească ar putea conține un aditiv cunoscut sub numele de glutamat monosodic. Acest intensificator de aromă poate provoca reacții alergice, dureri de cap și bufeuri. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în revista Toxicology Mechanisms and Methods. Există bănuieli că ar putea acționa negativ cu dezvoltarea creierului fătului.

În plus, este relativ obișnuit ca mâncarea chinezească să includă preparate crude. Acest lucru este deosebit de periculos atunci când vorbim despre alimente de origine animală, deoarece acestea prezintă un risc microbiologic.

Un exemplu ar fi mezelurile. Acestea pot conține listeria sau alte tipuri de bacterii cu efect negativ demonstrat asupra fătului. Dacă apare această situație, este necesar să se acționeze cu antibiotice.

Pentru a evita riscurile, cel mai bine este să vă asigurați că alimentele ajung la o temperatură de cel puțin 65 grade Celsius în interior. Astfel, bacteriile patogene care pot provoca infecții sau boli la om sunt eliminate. Acestea trăiesc la temperaturi cuprinse între 20 și 40 de grade Celsius. Când sunt supuse proceselor termice mor și alimentele devin sigure.

Zahărul în mâncarea chinezească

Un alt motiv pentru a evita mâncarea chinezească în timpul sarcinii este prezența frecventă a zahărului în preparate. Carbohidrații simpli sunt legați de o incidență mai mare a diabetului gestațional, așa cum au confirmat cercetările publicate în Journal of Endocrinological Investigation. Din acest motiv, este indicat să se limiteze prezența lor în dietă. Carbohidrații trebuie consumați, dar întotdeauna prioritizând tipul complex.

În cazul în care patologia s-a dezvoltat deja, vor trebui luate o serie de măsuri pentru a preveni progresia. O alternativă este limitarea prezenței carbohidraților în dietă. De asemenea, este esențială promovarea unei anumite activități fizice, deși de intensitate moderată. Evitarea sosurilor la mese și a tuturor acelor alimente cu acizi grași de tip trans va face diferența.

Trebuie remarcat faptul că mâncarea chinezească este adesea pregătită prin procese precum prăjirea. Preparatele pane sunt des întâlnite. Ambele metode sunt considerate nesănătoase, deoarece cresc valoarea energetică a alimentelor și favorizează prezența lipidelor trans.

Lipidele trans sunt o serie de compuși care generează inflamație în mediul intern, favorizând apariția patologiilor cronice și complexe. Ele pot afecta negativ procesul de dezvoltare a fătului, condiționând chiar și eficiența metabolismului copilului în viitor. Când vine vorba de includerea grăsimilor în dietă, ar trebui să le alegeți întotdeauna pe cele saturate sau nesaturate.

Mâncarea chinezească trebuie evitată în timpul sarcinii

După cum ați văzut, mâncarea chinezească în timpul sarcinii nu este o opțiune bună. Preparatele nu au o calitate nutritivă bună. Pot conține aditivi alimentari care dăunează sănătății fătului și dezvoltării acestuia. Acest lucru nu înseamnă că toată bucătăria chinezească este de calitate scăzută.

Pentru a favoriza dezvoltarea corectă a fătului, este esențial să vă asigurați ca sunt îndeplinite o serie de cerințe nutriționale. Consultați un specialist pentru a adapta dieta și a vă asigura că organismul funcționează eficient. Este esențială includerea anumitor suplimente în dietă pentru a preveni deficiențele și a evita malformațiile și problemele grave de sănătate la bebeluș.