mamaplus

Gravidă în timpul iernii? Cinci sfaturi de la ginecologi care îți vor prinde bine

-
//
24.01.2022

Dacă veți întreba mămicile cu experiență care ar fi cel mai confortabil anotimp pentru perioada sarcinii, părerile ar fi împărțite. În timp ce pentru unele dintre ele vara ar fi anotimpul cel mai bun pentru burtici, altele ar spune că perioada rece a anului este mai potrivită, pentru că nu sunt acele călduri insuportabile. Ei bine, să știți că există și a treia categorie de mame care spun că sarcina este binevenită în orice anotimp și chiar au dreptate. Nu contează perioada anului în care ești însărcinată, ci cât de informată ești pentru a-ți asigura tot confortul necesar. Dacă tot suntem în sezonul rece, vom trece în revistă câteva lifehack-uri pentru viitoarele mămici.

Un hobby preferat și mișcare zilnică

Unul dintre cele mai mari neajunsuri în timpul iernii ar fi lipsa soarelui și zilele scurte. Poți să te bucuri însă de activități care îți plac și îți oferă acea doză zilnică de energie pozitivă. Dacă îți permite medicul care îți ghidează sarcina, poți face aqua aerobica pentru gravide sau Yoga. Totodată, este momentul potrivit pentru a-ți redescoperi talentul în croșetat sau brodat.

Garderobă adaptată necesităților viitoarei mămici

S-ar putea să simți mereu că îți este prea cald și tocmai de aceea ar trebui să urmăm exemplul femeilor din Japonia care preferă să se îmbrace în straturi. Prin urmare, atunci când te vei afla într-o încăpere și vei simți că îți este prea cald, stratul superior de haine va putea fi scos fără nicio problemă. În ceea ce privește plimbările pe timp de iarnă, o gravidă ar trebui să aibă mereu accesoriile necesare la îndemână: un fular, o căciulă călduroasă și o pereche de mănuși.

Alimentație bogată în vitamine și nutrienți

Iarna se schimbă nu doar vremea de afară, dar și alimentația noastră zilnică. O alternativă la produsele care nu se găsesc în această perioadă a anului ar fi fructele uscate sau cele care pot fi păstrate în stare proaspătă sau congelată. De asemenea, nu uita de recomandările medicului. Dacă nu este recomandat să consumi sare, evită roșiile și castraveții murați. Pentru că iarna nu este un anotimp potrivit pentru diete, mai ales pentru viitoarele mămici, nu uităm de brânza de vaci, carne, pește și alte alimente bogate în proteine (în cazul în care nu ai o anumită interdicție din partea medicului).

Fă-ți timp pentru a citi cărți pentru mămici

Dacă vara nu prea vrei să stai în casă, să știi că iarna o vei face cu cea mai mare plăcere. După nașterea copilului nu vei dispune de mult timp, așa că profită de perioada sarcinii și vizionează filme, citește cărți despre maternitate, învață o limbă străină sau orice îți place ție să faci. Este important să fii informată din timp despre etapa nouă care abia începe în viața ta. Pe lângă aceste cărți, există foarte multe webinare și lecții online pentru viitorii părinți.

Cât mai multe emoții pozitive și optimism

Este normal ca o gravidă să aibă un amalgam de emoții, atât din cauza hormonilor și a schimbărilor din organism, cât și pe motiv că are tot felul de frici când se gândește la naștere sau la ceea ce va urma. Dincolo de aceste emoții, este necesar ca femeia să aibă parte de sprijin sau să ceară ajutor atunci când este cazul. Sarcina este o perioadă frumoasă care trebuie trăită cu plăcere și cât mai puțin stres.