Foarte multe femei se întreabă dacă este sau nu bine să consume fructe de mare în perioada sarcinii. Medicii trag un semnal de alarmă și le sfătuiesc pe cele ce urmează să devină mămici să fie foarte atente la alimentație. 

mamaplus

Specialiștii sunt de părere că fructele de mare conțin numeroase proteine, dar cu toate acestea, trebuie consumate cu mare atenție. De exemplu, o femeie însărcinată poate mânca pește și fructe de mare doar dacă a discutat despre acest lucru cu medicul care îi supraveghează sarcina. 

Peștele și fructele de mare sunt alimente bogate în proteine, grăsimi și uleiuri Omega 3. Printre cele pe care le poți consuma pe perioada sarcinii sunt: somonul, sardinele, tonul si heringul. Cu toate acestea, mare atenție la pește și crustacee, căci acestea pot conține bacterii dăunătoare, care îți pot pune sarcina în pericol. 

Printre speciile de pește pe care trebuie să le eviți atunci când ești însărcinată, dar și când alăptezi se numără rechinul, macroul și spada, pentru că aceștia conțin foarte mult mercur, iar această substanță îți poate pune în pericol sarcina și chiar copilul.

Sursa