Durerile de cap din timpul sarcinii sunt neplăcute. Oricât de neînsemnată ar fi o durere de cap, ai da orice să scapi de ea, cu atât mai mult cu cât anumite medicamente care ar putea ajuta sunt interzise în timpul sarcinii. Este foarte important să consulți medicul în această privință, iar dacă nu ai posibilitate să faci asta imediat, încearcă niște remedii simple și naturiste care ar putea să-ți fie de un real ajutor.

Dureri de cap pot apărea în timpul sarcinii din cauza stresului, a vremii, a sensibilităților alimentare și a lipsei de somn. Dr. Susan Hutchinson, medic american este de părere că femeile care au avut migrene înainte de sarcina, sunt mai afectate de dureri de cap în această perioadă.

Specialista susține că principalele cauze ale migrenelor în timpul sarcinii includ stresul, modificări legate de vreme, cum ar fi modificările presiunii barometrice, sensibilitățile/ conservanții alimentari și lipsa somnului.

Femeile care dezvoltă afecțiuni precum anemia sau diabetul în timpul sarcinii sunt, de asemenea, expuse riscului de a experimenta o agravare a durerilor de cap.

Femeile însărcinate trebuie să fie atente la medicamente

Dr. Hutchinson recomandă femeilor însărcinate să evite orice medicamente de tip ibuprofen sau asipirină în perioada sarcinii, deoarece acestea ar putea dăuna fătului în curs de dezvoltare. Paracetamolul este considerat a fi un medicament sigur pentru dureri de cap pentru femeile însărcinate.

Asigură-te că glicemia este întotdeauna în limitele normale. Remediile naturale precum terapia de masaj, acupunctura și uleiurile esențiale sunt alternative bune la medicamente.