mamaplus

Cum se modifică sânii în timpul sarcinii. Este oare normal să apară scurgeri la nivelul sânilor?

0
//
29.01.2020

Sânii se modifică în sarcină, încă din primele săptămâni. Modificările hormonale care au loc în timpul sarcinii vor determina o creștere a fluxului de sânge și mai multe schimbări la nivelul țesutului glandular.

Senzația este asemănătoare cu cea resimțită înainte de perioada menstruației, însă mult mai severă. Sânii se modifică în sarcină încă din primul trimestru. Sensibilitatea sânilor va fi cel mai puternic resimțită în săptămânile 4-6 de sarcină.

Cum se modifică sânii

În perioada cuprinsă între săptămânile 6-8 de sarcină, sânii tăi încep să se mărească. Pe parcursul sarcinii, ei se vor mări cu una sau două cupe. La prima sarcină vei sesiza cel mai bine această creștere a sânilor. În acest timp, pielea se va întinde și probabil va apărea și senzația de mâncărime, urmată de posibile vergeturi. Folosește creme speciale care să îți mențină elasticitatea pielii pe parcursul sarcinii.

Sânii se modifică în sarcină, la fel și mameloanele. Ele vor deveni mai proeminente și mai închise la culoare.

Acele mici formațiuni de pe areole, denumite și „tuberculii lui Montgomery” au un rol important în procesul de alăptare. Prin substanța lubrifiantă pe care o secretă, care are un rol antiseptic, ușurează alăptarea și menține suplețea pielii.

Apariția colostrului

În trimestrul 3 de sarcină, sânii încep să producă colostrul, care este un precursor al laptelui, produs de glanda mamară în ultima parte a sarcinii și primele zile de la naștere. Colostrul este special creat de corpul unei mame, pentru a se adapta nevoilor nou-născutului, în primele zile de viață. Acest tip de lapte este mult mai bogat în proteine, mai sărac în grăsimi și zahăr și are un conținut ridicat de anticorpi.

Sânii se modifică în sarcină, iar uneori pot apărea și surprize neașteptate. Este vorba de scurgerile la nivelul sânilor. Aceste scurgeri pot să apară chiar și mai devreme decât te-ai aștepta. Deși sunt asociate cu perioada maternității, scurgerile pot să apară încă din săptămâna 16 de sarcină. Ele au legătură cu apariția colostrului, care poate fi eliberat încă de dinainte de naștere. Din acest motiv vei sesiza unele scurgeri ale sânilor.

Acest lucru poate fi evident sau nu, iar dacă devine deranjant, poți purta absorbante pentru sâni, perfecte pentru mascarea eventualelor scurgeri.