Când afli că ai rămas însărcinată, viața ți se schimbă la 180 de grade. Te schimbi pe interior, te schimbi la exterior și îți schimbi obiceiurile, totul făcând parte din procesul de a deveni o mamă cât mai bună peste nouă luni. Alimentația este printre primele lucruri care se schimbă în viața unei gravide și nu doar în sensul că începi să mănânci pentru doi. Multe alimente și băuturi din categoria celor sănătoase sunt contraindicate la începutul sarcinii sau atunci când „lucrezi” la a rămâne însărcinată. Îți lăsăm aici o listă cu alimente „capcană” pentru gravide și pentru femeile care încearcă să facă un copil.

1. Ananasul este un fruct foarte sănătos, însă conține bromelină, o substanță care înmoaie pereții uterului și stimulează contracțiile. De altfel, unele femei folosesc suc de ananas înainte de naștere pentru a ușura travaliul. Dar consumarea acestui fruct sau a sucului de ananas în primele luni de sarcină poate provoca un avort.

2. Papaya, în special cea verde, poate induce contracții și provoca un avort dacă este consumată în primele luni de sarcină, deoarece conține enzime periculoase pentru femeile însărcinate.

3. Cartofii încolțiți sunt toxici nu doar pentru femeile gravide, ci pentru toată lumea. Acești cartofi conțin mai multe toxine, dar cea mai rea este solanina, care poate duce la avort și poate afecta sănătatea bebelușului și a mamei.

4. Merele pădurețe pot stimula contracțiile uterului și pot duce la avort în primele luni de sarcină sau la naștere prematură.

5. Piersicile consumate în exces în sarcină pot provoca hemoragii și pierderea copilului în primele săptămâni. Partea cea mai periculoasă este cea de lângă sâmbure.

6. Gotu Kola sau Centella Asiatică este o plantă foarte căutată pentru beneficiile sale în reglarea tensiunii arteriale și pentru proprietățile de rejuvenare. Este folosită și pentru a coborî temperatura corpului, însă poate scădea fertilitatea sau poate provoca avorturi.

7. Semințele de susan sunt foarte periculoase dacă sunt amestecate cu miere. În multe locuri pentru a ușura durerile nașterii femeilor li se dă susan negru.

8. Aloe Vera este de evitat în timpul sarcinii pentru că există riscul producerii de hemoragii pelviene și pierderii copilului.

9. Ficatul de animale sau de pasăre poate conține multe toxine, cantități mari de vitamina A și colesterol, substanțe care pot provoca un avort.

10. Moringa este considerată o plantă minune, însă nu în sarcină. Ea conține alfa-sitosterol, care are o structură similară cu a estrogenului. Substanțele regăsite în frunzele acestui arbore fac mușchii uterului să se înmoaie, ceea ce poate duce la avort spontan.

Multe alimente despre care știai că sunt sănătoase sunt contraindicate în sarcină. Mai mult, dacă încerci să faci un copil, ar fi bine să le eviți pentru că există riscul unui avort fără să fi știut că ai rămas gravidă. Totuși, e bine să știi că nu toate femeile reacționează la fel când consumă aceste alimente, însă e de dorit să previi, decât să îți pară rău.

Sursa