mamaplus

O mămică și-a văzut copilul nou-născut pentru prima oară la aproape două luni după naștere

0
//
13.01.2021

Oksana Shelomentseva, din oraşul siberian Irkutsk, a fost internată în a 32-a săptămână de sarcină, după ce a resimțit febră mare timp de trei zile. Femeia prezenta simptome acute de coronavirus, iar o radiografie a relevat leziuni severe la nivelul plămânilor dar cel mai grav, din această cauză fătul nu primea suficient oxigen.

Medicii au băgat-o imediat în sala de operații şi Oksana a născut o fetiţă prin cezariană. Aceştia s-au declarat rezervați în privinţa recuperării proaspetei mămici, care a fost transferată după naştere la terapie intensivă unde a stat ventilată artificial.

„A fost un caz foarte grav. Oksana a petrecut 51 de zile la terapie intensivă într-o stare foarte gravă. Am reuşit să o salvăm de cele mai severe leziuni pulmonare şi de cedarea funcționării organelor în repetate rânduri”, a declarat Galina Shkandriy, şefa secției de anesteziologie şi terapie intensivă a spitalului unde a fost tratată Shelomentseva.

„Când am consultat medicii din tot oraşul, toți mi-au spus că probabil nu voi putea face nimic, deoarece la aceşti parametri avansați ai bolii, oamenii nu supraviețuiesc”, a declarat rusoaica.

Shelomentseva a fost externată luni şi s-a întors acasă la soț şi la cei trei copii, inclusiv cel mai nou membru al familiei, Liza.

mamaplus