mamaplus

Poftele graviduței Kătălina Rusu: ”Am marinat niște midii în ulei. Sunt incredibil de bune!”

-
//
20.11.2019

De când s-a măritat, Kătălina și-a descoperit pasiunea pentru gătit și spune că adoră să-și surprindă soțul cu bucate gustoase. În mare parte, gătește preparate vegetariene, de post, pentru că în familia artistei nu se prea consumă carne. Zilele trecute, Kătălina a gătit midii marinate în ulei, conform rețetei proprii. Fiind însărcinată, ea spune că midiile conțin acizi grași Omega-3 și le consumă cu plăcere.

MamaPlus.md a aflat rețeta secretă de marinare a midiilor chiar de la Kătălina, astfel încât o puteți prelua și voi:

”La un litru de apă am pus 1 ceapă mare și puțină sare. Când apa începe să fiarbă, adăugăm midiile înghețate (fără decongelare prealabilă), le fierbem 3 -4 minute, după care vărsăm apa.
Pentru marinadă, am pus 150 ml ulei de măsline într-o cratiță de mică, l-am încălzit puțin, am adăugat 3 frunze de dafin și 3 căței de usturoi feliați. Usturoiul nu trebuie să se rumenească, prin urmare îl călim doar 5 minute, ca să obținem aroma specifică.
Stingem focul, adăugăm rozmarin, busuioc și o crenguță mică de cimbru. Am amestecat tot, am lăsat să se racească. Am mai adăugat 100 ml de ulei, apoi vreo 2 linguri de oțet balsamic (sau suc de lămâie), și o linguriță de cremă de oțet balsamic. Sare, piper – după gust.
În această marinadă adăugăm midiile și, dacă este necesar, mai punem puțin ulei, astfel încât midiile să fie acoperite în totalitate. Marinada cu midii se ține la rece 2-3 zile. Aceste midii pot fi consummate ulterior în salate. Sunt foarte gustoase!”,
ne-a povestit Kătălina Rusu.

Menționăm că interpreta Kătălina Rusu este în luna a șasea de sarcină și este căsătorită de un an cu omul de afaceri Andrei Croitoru.

mamaplus