mamaplus

Orgasmul în timpul nașterii te scapă de povara durerilor și previne ruperea perineului

-
//
20.11.2019

Chiar dacă la prima vedere acest lucru pare a fi destul de ciudat sau chiar utopic, știința a demostrat că acest lucru este posibil, deoarece organele sexuale ale femeii și hormonii sunt foarte implicați în procesul nașterii.

De fapt, femeile caută alternative care să atenueze durerea, cum ar fi masaje sau tehnici de respirație, însă nu se încumetă să apeleze la actul sexual sau chiar masturbare.

Oamenii de știință spun că o femeie poate să nască cu ajutorul unei explozii de plăcere provocată de un orgasm. Sexologul american dr. Beverly Whipple susține că orgasmul este posibil deoarece presiunea exercitată de capul copilului asupra sistemul nervos pelvic stimulează multe dintre punctele care au un rol determinant în orgasmele vaginale, cervicale și clitoristice.

În timpul travaliului, nivelul oxitocinei este crescut.

Acest hormon al iubirii este secretat în cantități mai mari atunci când suntem îndrăgostiți, mai cu seamă când suntem cu oameni care ne fac să ne simțim bine și facem sex.

Femeile care au experimentat o naștere orgasmică spun că au simțit senzații plăcute în timpul ieșirii bebelușului, total opuse sforțării și durerii. În aceste cazuri, deplasarea bebelușului dinspre uter, prin vagin și apoi afară, le-a creat senzații fascinante.

Cum ”atragem” oxitocina şi o transformăm în aliatul nostru în timpul travaliului?

Ai ghicit, prin masturbare! Potrivit unor studii, stimularea clitorisului şi orgasmul în timpul naşterii previn în totalitate ruperea perineului. Masturbarea şi experimentarea orgasmului produce o presiune sangvină optimă aparatului reproducător şi nutrienţi care fortifică ţesuturile din zona genitală.

Unele persoane nu sunt deloc suprinse de acest lucru pentru că, până la urmă, copilul vine pe lume pe același traseu prin care penisul execută penetrarea în timpul actului sexual.

În plus, în timpul sarcinii, respectiv al nașterii, au loc modificări la nivel hormonal. Mai exact, prolactina, oxitocina și beta-endorfinele cresc, corpul eliberând astfel molecule ce provoacă o stare de bine.