Pentru a avea o viață sexuală împlinită, cu siguranță, tu şi partenerul tău ați fost deschişi în ceea ce priveşte fanteziile şi dorințele. Câteodată, se întâmplă ca pozițiile sexuale să nu fie pe atât de confortabile pe cât sună. Află care sunt cele mai stresante dintre ele şi cum vă puteți bucura mai mult în intimitatea de cuplu.

Într-un sondaj de opinie, realizat de Superdrug’s Online Doctor, au fost întrebați 1000 de bărbați şi de femei din Europa şi America despre preferințele lor în materie de sex, dar şi ce anume îi face să se simtă anxioşi.

În urma rezultatelor, s-a aflat că cea mai stresantă poziție sexuală este 69 în picioare. În acest caz, partenerul trebuie să fie suficient de puternic şi de răbdător încât să poată susține greutatea partenerei. În cele din urmă, ea va trebui să-şi poziționeze capul între picioarele partenerului, în timp ce mâinile şi picioarele ei vor înconjura gâtul şi spatele celuilalt. 42,7% dintre bărbați, respectiv 56,8% dintre femei au răspuns că poziția respectivă îi face să se simtă anxioşi. 

Pe locul doi în topul celor mai stresante poziții sexuale este penetrarea anusului. Şi în acest caz, pentru femei starea de disconfort este mai mare (54,6%) comparativ cu sexul opus care a reprezentat doar 30,5%. 

Pe locul trei în top se află poziția Roaba îngenuncheată. Partenera se va sprijini doar pe un genunchi, în timp ce piciorul celălalt îl va întinde. Partenerul îşi va pune mâinile pe şoldurile ei, iar ea va sta pe cotul opus piciorului îngenuncheat, ceea ce va face ca actul sexual să fie mai mult obositor decât confortabil. Şi aici, procentul femeilor este mai mare decât al bărbaților în ceea ce priveşte nivelul de stres. 

La polul opus, cea mai confortabilă poziție este cea a misionarului, fiind urmată de poziția Câinelui, de cea a femeii care stă deasupra şi, nu în ultimul rând, de poziția Lingurii.