Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) a lansat un set din 25 de filmulețe animate educative pe teme de sexualitate și drepturi sexuale.  Cele 25 de videoclipuri au fost create de o organizație din Statele Unite ale Americii, AMAZE, care au oferit dreptul de a le adapta la limba română organizației-partenere din Republica Moldova, și anume CIDSR. Setul de materiale video acoperă o varietate de subiecte legate de pubertate, relații sănătoase, orientare sexuală, siguranță personală, sarcină și reproducere, identitate de gen, boli cu transmitere sexuală și HIV.

Setul de materiale video este unic în acest format în Republica Moldova și este deja accesibil în mediul online, iar în curând filmulețele vor fi plasate și pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Clay Cook, coordonator de proiect, prin filmulețele respective, CIDSR dorește să contribuie la eforturile existente de educație sexuală în Republica Moldova și în România prin redresarea problemei lipsei materialelor pe teme legate de educația sexuală.

Această resursă educațională cu acces deschis va fi utilizată, ulterior, în cadrul sesiunilor informaționale pregătite de studenții și rezidenții la medicină pentru colegii lor și pentru tineri, în general.  În curând, susține coordonatorul de proiect, urmează să fie lansate video-uri pe teme ce vizează traficul de ființe umane, siguranța pe internet, sexting-ul, hărțuirea și violența sexuală.

Vizionează mai multe filmulețe AICI.