La începutul lunii iunie, mama a trei băieți și deputata Arina Spătaru anunța pe o rețea de socializare că este infectată cu virusul de tip nou. Până la etapa de recuperare, ea a parcurs un drum deloc ușor, pentru că a fost nevoită să se trateze acasă de COVID-19 sub îndrumarea medicilor. Ea urma să se izoleze în totalitate de copiii săi testați negativ, chiar dacă locuiesc în aceeași casă. Deși la început îi părea un lucru absolut imposibil, Arina Spătaru spune că a reușit să-i țină departe pe copiii săi de virusul periculos.

”Casa noastră permite să mă folosec de baie separat, ceea ce mi-a oferit posibilitatea de a-mi spăla îmbrăcămintea, lengeria de pat, prosoapele imediat ce le foloseam, cu detergenti obisnuiți, iar gunoiul mi-l puneam într o pugă, pe care o legam bine si o aruncam în căldarea comună de gunoi, care se deschidea cu pedală și pe care o spălam afară, cu solutie deinfectantă. Important să ai grijă ce soartă are punga, apoi, când o duci la gunoiște. Trebuie să ai grijă ca ea nu va fi ruptă de câini sau oamenii străzii. Poți pune și o atenționare pe ea: "Periculos, COVID", astfel încât nimeni să nu vrea să o deschidă. Vesela, din care mâncam, tot o spălam eu, cu buretă și soluție pentru vase (e demonstrat că virusul moare ca grăsimea). Chiuveta, scaunul de baie, la fel și cabina de duș, o dezinfectam cu o solutie preparată din apă și clor 0.5%, folosind un șpray ramas de la soluția pentru geamuri.”, spune deputata într-o postare pe Facebook.

Ea a mai adăugat că cea mai importantă regulă pe care a respectat-o pe întreaga durată a tratamentului a fost să-și țină departe de copiii de lucrurile sale. Pentru a se menține în formă, Arina spune că se plimba prin camera sa, pe care o aerisea cu regularitate. Totuși, părinții ei au primit vestea cu o mare spaimă în suflet.

”Îmi sunam părinții de două ori pe zi. Ei au tras o spaimă groaznică și la un moment dat aveam impresia, că pot să-i pierd; mămica a făcut criză hipertensivă și atunci am înțeles, ca trebuie să o fac să se simtă, de parcă ar fi lângă noi. În fiecare dimineață avea grijă să meargă cu tăticu la prima oră la o piață mică și să se aprovizioneze cu produse (desigur, urmând toate regulile de protecție), ca apoi să ne pregătească prânzul. Astfel, În fiecare zi, pe la 13:00 ei veneau cu mâncarea pregătită, echipați cu măști. Lăsau la poartă merindele, iar eu ieșeam la balcon, să mă vadă. Mămica a uitat de hipertensiune, iar noi, mâncam gustos și sănătos. Indiscutabil, ne lipseau îmbrățișările. Dar ieri, am găsit o soluție: după ce am ieșit din baie și am pus pe mine haine curate și o mască, mi-am dezinfectat mâinile cu alcool, am rugat să-și pună și băieții măștile. Cele 10 secunde de îmbrățișări au fost clipe de fericire, care cred că ne-au rămas în amintire pentru toată viața!”, mai scrie Arina Spătaru.

Cât despre simptome, ea a povestit că în primul rând a simțit un frig prin somn, febra 37,6, slăbiciune și dureri de cap. Ulterior, după ce a fost confirmată pozitiv, medicii i-au prescris paracetamol și antivirale, ceai cât mai mult, vitamina C și monitorizarea temperaturii de trei ori pe zi. În plus, pentru că este în categoria de vârstă 40+, i-a fost recomandată monitorizarea tensiunii arteriale.

Aceste măsuri au fost strict necesare pentru siguranța ei și a întregii familii. Ieri, deputata Arina Spătaru și-a anunțat urmăritorii că a scăpat de COVID-19, fiind testată de două ori negativ. Ea spune că și-a povestit experiența în mediul online pentru a le susține pe mamele care momentan se tratează de COVID-19 la domiciliu.