Un pedofil în vârstă de 53 de ani a fost arestat după ce exploatat sexual un copil de 11 ani pe care l-a contactat într-o comunitate online de gaming. Jay Creed l-a încurajat pe copil să se filmeze de cel puțin 20 de ori în timp ce desfășura activități cu caracter sexual, în schimbul unor plăți în monede virtuale, pe care minorul le-a folosit apoi în jocuri.

Bărbatul ar putea petrece 8 ani în închisoare. Potivit anchetatorilor, el se afla în contact și cu alți copii. Pedofilul a fost arestat după descoperirea făcută de mama băiatului. Polițiștii au intrat în forță în locuința bărbatului după ce și-au dat seama că acesta încerca să distrugă hard disk-ul computerului pe care îl folosea.

Părinții trebuie să aibă grijă ce fac cei mici pe internet. Un raport al Bitdefender de acum câțiva ani arăta că circa 500 de imagini cu copii abuzați sexual (imagini reale sau editate) erau vândute online la fiecare 60 de secunde.

Mai mult, una din cinci fete şi unul din zece băieți suferă forme diverse ale abuzului sexual în mediul online până la vârsta de 18 ani.