Dragostea durează... puțin. Numărul divorțurilor în Moldova a crescut cu 10 la sută în 2021 față de 2020. Asta arată datele Biroului Național de Statistică. Demografii susțin că de cele mai dese ori se despart cuplurile de la sate, după emigrarea unuia dintre soți. Datele oficiale arată că în 2020 s-au înregistrat puțin peste 8600 de divorțuri, asta în timp ce anul trecut s-a încheiat cu 9900 de cereri de acest fel.

"Țările străine despart familiile, pleacă fie unul, fie celălalt, acolo unde pleacă întâlneşte pe altcineva şi vine acasă deja cu decizia că nu mai poate trăi cu el sau ea. Asta e cauza, oamenii sunt separați unii de alții mult timp, un an, doi, trei, rămân şi copiii necăjiți.”, susțin unii oameni.

De cealaltă parte, psihologii atribuie rata mare a divorțurilor în 2021 este rezultatul celor doi ani de pandemie. În această perioadă, cuplurile au petrecut mult mai mult timp împreună şi şi-au dat seama că nu mai sunt compatibile.

În 2021, şi numărul căsătoriilor au fost într-o uşoară creştere, asta în condițiile în care în 2020 au Astfel, anul trecut s-a încheiat cu 15600 de căsătorii, față de 15 mii cât au fost la finele anului 2020. Vârsta medie în cazul bărbaților pentru prima căsătorie a fost de 29 de ani, iar pentru femei - 26.