Nu sunt puține femeile care, atunci când se gândesc la a avea un copil, instinctiv pun în balanță viața profesională și se tem că cei mici le-ar putea afecta cariera.

mamaplus.md

În realitate, într-un articol de opinie de pe medium.com, o jurnalistă susține o părere contrară, ce garantat stârnește controverse, cel puțin în rândul tăticilor: Copiii nu le strică femeilor cariera, ci bărbații o fac.

Autoarea argumentează: Nu sunt copiii cei care le distrug femeilor cariera, ci bărbații, tații care refuză să se implice și să își facă și ei partea lor.

Mamele petrec de două ori mai mult timp cu copiii. Dacă tații ar face același efort pe care mamele îl fac dintotdeauna acasă, carierele femeilor ar fi înfloritoare.

Însă pentru a ajunge aici, trebuie să încetăm să mai gândim că locul de muncă al mamelor trebuie mereu „echilibrat” cu viața personală. În schimb, trebuie să discutăm mai mult despre cum refuzul bărbaților de a se implica ne împiedică pe noi să avem succes.

Deși față de secolul 20, bărbații petrec în medie de trei ori mai mult timp cu copiii, tot nu este suficient.

În ciuda progresului, mamele tot petrec de două ori mai mult timp cu copiii, în raport cu timpul petrecut de tați cu cei mici.

Autoarea citează un studiu ce demonstrează că tații au considerabil mai mult timp liber decât au mamele. Totodată, mamele efectueaza mai degrabă sarcini domestice în timpul liber, în timp ce tații își folosesc timpul liber pentru relaxare sau hobby-uri. Și acest aspect afectează carierele femeilor, deoarece persoanele ce petrec timpul liber făcând activități relaxante au performanțe mai bune la locul de muncă.

Sursa