În calitate de părinți, facem mereu tot posibilul să le oferim copiilor noștri tot ce este mai bun. Știm că dezvoltarea lor din primii ani de viață depinde de noi, așa că încercăm să îi educăm pentru a fi oameni buni. Nu este o muncă ușoară, dar o facem cu multă dragoste.

Uneori există situații care ne depășesc și ne putem pierde răbdarea, acționând într-un mod pe care îl regretăm imediat. Dar știm cu toții că uneori este greu să-ți păstrezi calmul, de aceea trucul împărtășit de o mamă, care te ajută să nu-ți pierzi răbdarea, a fost primit cu entuziasm de multe mămici.

Sunt zile în care ne simțim copleșiți când problemele din afara familiei ajung să ne afecteze. La cine ne uităm urât sau țipăm în astfel de situații? La copiii noștri. Dar trucul acestei mame ne-ar putea ajuta să manifestăm răbdare și educație pozitivă.

Angel Camden este o mamă din Virginia, Statele Unite, care, uneori simte că își pierde răbdarea atunci când fiul ei de 4 ani pare să nu audă ce-i spune sau nu face ceea ce i se cere. Femeia a găsit acest truc și l-a împărtășit pe contul său de Facebook.

„Astăzi am încercat ceva nou.

Am pus 5 elastice de păr pe încheietura mâinii de când m-am trezit, până acum, imediat după ce l-am pus să doarmă pe fiul meu de 4 ani. Fiecare elastic reprezintă un moment în care îți pierzi cumpătul sau spui ceva rău copilului tău. De fiecare dată când se întâmplă, trebuie să mutați un elastic pe cealaltă mână. Pentru a-l „recupera”, trebuie să faci 5 lucruri drăguțe sau pozitive cu copilul tău (dansați, cântați o melodie împreună, citiți împreună etc.). Am citit că știința spune că pentru fiecare reacție negativă este nevoie de CINCI reacții pozitive pentru a recupera o relație. Voi folosi această metod până când va deveni un obicei și, practic, va deveni un ritual pe care să îl fac automat. M-am trezit foarte stresată și mă gândesc în fiecare zi, pentru că nu înțeleg de ce fiul meu de patru ani insistă să fie lipsit de respect și să mă ignore atunci când vorbesc cu el. Am ajuns în punctul de a plânge aproape în fiecare zi. Azi mi-am terminat ziua cu cele 5 elastice la mâna la care erau la început. Sunt foarte mândră de mine pentru că am avut răbdare cu el. Știu că este doar prima zi, dar sper că va ajuta la îmbunătățirea comunicării și a relației noastre. Dacă descoperi că ești o „mamă furioasă”, încearcă asta!”, a scris mămica pe Facebook.

mamaplus

Postarea sa a avut mare succes. A fost distribuită de 46.000 de persoane, iar multe mame au lăsat comentarii mulțumindu-i că a împărtășit acest truc pe care îl vor testa.