Doamna Valentina are 10 copii, 17 nepoți și o poveste impresionantă de viață, din care mulți avem de învățat. Femeia și-a întâlnit soțul în urmă cu 43 de ani și au decis să aibă atâția copii cât le dă Dumnezeu. Nu și-a pus niciodată problema că nu are cu ce să îi crească. Soțul a ajutat-o, iar acum e bucuroasă că are zece copii și 17 nepoți lângă ea.

”De când m-am căsătorit, acum 43 de ani, ne-am înțeles să nu oprim nicio naștere, dacă Dumnezeu ne dă putere, vom reuși. Dumnezeu mi-a trimis câte unu, câte unu, până am ajuns la 10 copii. Atât mi-a fost dat să am. Când rămâneam însărcinată nu ziceam niciodată ”vai ce o să fac, ce le dau să mănânce?”. Am avut nopți nedormite, mâncat pe fugă, am lucrat până am născut ultimul copil. M-a ajutat foarte mult soțul. 16 ani nu am dormit”, a povestit femeia.

mamaplus

Cei doi și-au crescut singuri copiii, fără bone sau ajutorul rudelor. Din cauza numărului de nașteri, medicii i-au spus că-și pune viața în pericol și au sfătuit-o să întrerupă sarcinile, însă ea nici nu a vrut să audă de așa ceva. Nici ea, nici soțul ei!

”Am făcut infarct, am ajuns la spital după o săptămână și medicii nu mi-au mai dat nicio șansă”, a povestit ea.

Ajunsă acum la 71 de ani, doamna Valentina are zâmbetul pe buze și este extrem de mândră de toți copiii ei, chiar dacă are piciorul în ghips și suferă de mai multe boli.

„După 43 de ani de căsnicie, mă simt alături de soțul meu ca în luna de miere. Eu le transmit tuturor mămicilor sa îi primească pe cei mici cu tot sufletul, că sunt o binecuvântare de la Dumnezeu”, a fost mesajul Valentinei.