În anul 2011, Betty Kubovy-Weiss, în vârstă de 7 ani, a fost dusă de mama sa, Dara-LynnWeiss, la medic, unde i s-a spus că este obeză. Pe atunci, fetița cântărea aproximativ 44 de kg la o înălțime de 1,34 m. De asemenea, medicul a atras atenția asupra faptului că avea și hipertensiune arterială. Dara- Lynn Weiss nu a stat pe gânduri și i-a impus fiicei sale să urmeze o dietă strictă, în urma căreia aceasta a reușit să piardă peste 7 kg în primul an de când începuse dieta.

La un an de când începuse dieta impusă de mama sa, în 2012, Betty a ajuns, alături de aceasta, să ia parte la o ședință foto pentru ediția americană a revistei „Vogue”. Dara- LynnWeiss a acordat atunci și un interviu, în care a explicat cum a procedat pentru a-și ajuta fiica să slăbească: „Am lipsit-o pe Bea de cina ei obișnuită după ce mi-am dat seama că aceasta includea 800 de calorii, sub formă de brânză Brie, de filet mignon, de baghetă și ciocolată”. 

A recunoscut faptul că, la un moment dat, i-a smuls fetiței din mână o băutură întrucât aceasta avea smântână în loc de lapte și i-a aruncat-o la gunoi.

Mama fetiței a primit numeroase critici din partea altor părinți, fiind considerată „cea mai egoistă femeie”, că „face un abuz” asupra copilului ei și că „i-a deschis drumul spre tulburări alimentare”.

Fetița a mărturisit mai târziu ce crede despre faptul că mama ei i-a impus acea dietă strictă

În prezent, adolescenta are 17 ani și se pregătește să studieze dreptul. În privința amintirilor legate de perioada în care a participat la ședința foto pentru „Vogue”, a mărturisit că acestea sunt „amestecate” și că nu se îndoiește de faptul că mama sa a avut intenții bune când a acordat interviuri și când a scris o carte legată de experiența perioadei în care ea a urmat dieta strictă.

„Știu că mama a fost foarte criticată, dar în acea perioadă eram protejată în fața mass-media. Îmi aduc însă aminte cum a venit de la o emisiune de televiziune, spunând cât de agresivi au fost cu ea cei care au atacat-o...Niciodată nu m-am îndoit de bunele intenții ale mamei mele în privința interviului, a cărții și a dietei în sine. Dar dieta, cartea și articolul au avut impact asupra modului în care îmi percep greutatea...Sincer, cred că a fost un amestec între multă auto-reflecție, împuternicire și căutarea de persoane și conținuturi care să mă determine să am o imagine pozitivă asupra corpului meu, cred că acestea au contat mai mult în cum mă văd pe mine însămi decât orice dietă și schimbările corpului.”, susține Betty Kubovy-Weiss.

mamaplus