Olga Manciu este cunoscută în mediul online pentru postările sale îndrăznețe și pline de sinceritate. Femeia le spune mereu lucrurilor pe nume și probabil, anume din acest motiv este atât de admirată de urmăritorii săi. De curând, Olga a vorbit pe pagina sa de Instagram despre cât de corect sau nu e să verificăm telefonul partenerului. 

Acest subiect este unul foarte actual în această perioadă și, după cum era de așteptat, a trezit mare interes în rândul internauților. 

Din gelozie sau din neîncredere, suntem tentați adesea să ne mai uităm prin telefonul celuilalt, pentru a verifica ce se mai întâmplă în „lumea lui”.

„Literalmente, noi ne dorim să știm totul despre persoana iubită și evident că ne cam scarpină mâinile să vedem ce ascunde aceasta în telefon. Și ghidați noi suntem de așa numitul: „Dar dacă…?” - Dar dacă are niște mesaje dubioase sau Dar dacă el/ea are amantă/amant?”, scrie Olga.

Totuși, verificarea telefonului celuilalt este, de fapt, o încălcare a spațiului intim și, potriivt psihologilor, indică fie lipsa de încredere în propria persoană, fie neîncrederea în partener. Olga subliniază că dacă se ajunge în acest punct, mult mai eficientă ar fi o comunicare deschisă, în care partenerii să discute despre problemele cu care se confruntă și să găsească cele mai bune soluții care să-i satisfacă pe ambii.

„Poate ar trebui de lucrat mai mult la încrederea de sine și de încercat de înțeles unde sunt rădăcinile acestor gânduri, care de multe ori sunt absolut neîntemeiate. Fricile noastre interne dese ori generează niște gânduri și acțiuni tare stranii, și ar fi bine venit să lucrăm la fricile pe care le avem, la fel. (...) Nu ar trebui să insistați să verificați telefonul celeilalte jumătăți. Dacă aveți suspiciuni, este recomandabil să le discutați direct și să nu căutați dovezi și probe. În cuplurile unde partenerii au încredere unul în celălalt, de obicei nu le pasă ce au în telefoane, pentru că acțiunile vorbesc de la sine.”, continuă ea.

Citește și: Video adorabil cu Alexandra Ștefăneț! Cum a interpretat celebra melodie „Maria Mirabela”

Olga spune că indiferent de cât de apropiați sunt doi soți, fiecare are nevoie de un spațiu personal și că e foarte important să învățăm să-acceptăm oamenii dragi nouă așa cum sunt.

„Dacă partenerul tău nu dorește să te uiți în telefonul său, nu înseamnă că e vorba de înșelăciune, ci că se străduiește pur și simplu să protejeze spațiul lui personal, chiar și de tine. Acest lucru nu ar trebui să fie jignitor: acceptați persoana așa cum este și nu încercați să o refaceți. Nu uitați că fiecare din noi are nevoie de zona lui de comfort, și ar fi bine să respectăm asta pentru că în caz contrariu ar fi vorba de o lipsă totală de respect.”

Specialiștii în relații de cuplu spusțin că dacă verifici telefonul partenerului sau dacă partenerul îți verifică telefonul se comite un abuz de încredere. Acest fapt nu va duce la nimic bun și nu va rezolva nicio problemă din cuplu. Uitându-te în telefon, riști să găsești niște informații pe care să le interpretezi greșit. Anumite mesaje, emoticoane, sunete sau fotografii pot să te facă să te gândești la ce e mai rău, în timp ce se poate dovedi că au o explicație cât se poate de acceptabilă.

În loc să verifici pe ascuns telefonul partenerului, mai bine ar fi să aveți o discuție sinceră, în care să-i spui tot ce te deranjează și să-l întrebi despre tot ce te frământă. Comunicarea în cuplu rămâne a fi una dintre cele mai eficiente metode de soluționare a conflictelor. 

Citește și: O fetiță de 4 ani din Chișinău a cucerit publicul de la „Românii au talent”

Tu ce părere ai despre acest subiect? ai obișnuința de a verifica telefonul partenerului tău? Cum ai reacționa dacă partenerul îți va verifica telefonul?

mamaplus

Alexandru și Olga Manciu formează una dintre cele mai cunoscute și admirate familii de la noi. Cei doi soți s-au căsătorit în 2001 și acum cresc împreună 3 copii minunați. Anul trecut, familia Manciu a emigrat, stabilindu-se cu traiul la Londra.

Citește și: Alimente care îi ajută pe copii să crească în înălțime

Citește și: Kinetoterapeutul Mariana Sotnic - despre displazia de șold la bebeluși: „Poate duce la apariția unor deformări permanente”