Nici pe departe nu toată lumea reușește să achiziționeze propriul apartament. De aceea, de multe ori, apartamentul închiriat devine locul permanent de trai. Este bine dacă ați reușit să închiriați un apartament în care s-a făcut reparație. Dacă nu, cel mai probabil, veți dori să aduceți în regulă locuința. Cum puteți face acest lucru fără a cheltui prea multe surse financiare și se merită oare să investești banii în reparația apartamentului familial?

Cum să facem confortabil apartamentul familial

Nu toți proprietarii vor accepta cu bucurie dorința dumneavoastră de a le schimba radical apartamentul. De aceea, primul lucru pe care urmează să-l faceți, înainte de a purcede la implementarea ideilor dumneavoastră, este să aveți acordul proprietarului. În cazul în care acesta este de acord, urmează să concretizați specificul reparației, de asemenea, cum vor fi compensate cheltuielile pe care le veți suporta.

De regulă, în această situație, proprietarul este de acord să reducă, pentru o perioadă, plata de chirie a apartamentului. Însă, va trebui să fiți pregătiți să păstrați toate cecurile de la magazinele de unde veți procura materialele necesare pentru lucrări. Plus la toate, merită să puneți preț și pe eforturile depuse la lucrările de reparație. Cea mai bună variantă este să conveniți din start asupra tarifului: să zicem, dumneavoastră faceți reparația, iar proprietarul vă face o reducere de 50 % la plata pentru chirie în următoarele luni.

Însă, sunt și proprietari care sunt categoric împotrivă să le modificați ceva în apartament. Dar și în acest caz, puteți crea câtuși de puțin confort pentru familia dumneavoastră.

Cum să facem confortabil apartamentul familial

Scăpați de toate lucrurile inutile

Este prima și, probabil, cea mai importantă regulă pe care trebuie să o rețineți. Și dacă aveți impresia că o vază mică sau o statuetă și alte obiecte inutile pot să stea în continuare pe vreun raft, nu cedați în fața propriei slăbiciuni. Puneți totul în cutii și ascundeți toată această moștenire cât mai departe posibil.

Faceți permutări

Un moment important: garderobele și dulapurile trebuie să fie amplasate la acel perete unde se află și ușa dintre odăi. Aceste obiecte mari încarcă vizual spațiu, de aceea, este mai bine să nu sară în ochi chiar de la intrare. Unii designeri recomandă ca mobilierul să nu fie pus de-a lungul peretelui dar să se încerce delimitarea spațiului. De exemplu, canapeaua din camera de zi o puteți poziționa perpendicular, sau puteți evidenția bucătăria trăgând masa de la perete.  

Achiziționați mobilier funcțional

De exemplu, un cufăr de dimensiuni mari, care nu doar că va fi un element decorativ minunat, dar veți putea păstra în el toate lucrurile mărunte. Acestea, din câte se știe, cel mai mult creează senzația de dezordine. Atrageți atenția la un asemenea element cum ar fi peretele decorativ despărțitor. Acesta va ascunde ceea ce nu vă doriți să stea la vedere și, în același timp, va conferi farmec odăii.

Cum să facem confortabil apartamentul familial

Decorați

Cuverturi, fețe de masă, draperii, postere pentru pereți – aveți la dispoziție o mulțime de metode cu ajutorul cărora puteți modifica aspectul apartamentului fără a suporta mari cheltuieli și efectua lucrări tehnice deosebite.

Puteți personifica spațiul locativ cu ajutorul unui obiect sau a mai multor obiecte care prezintă pentru dumneavoastră o importanță deosebită. Pot fi fotografii sau suvenire pe care le-ați adus din călătorii. Poate fi, însă, un ursuleț de pluș care se mută cu dumneavoastră oriunde, sau maioul preferat în puteți pune în ramă. 

Utilizați aromatizanți

Se știe că fiecare casă are propriul miros. Pentru ca apartamentul să nu vă mai amintească despre faptul că stați aici temporar, transformați apartamentul în al vostru cu ajutorul aromatizanților. Alegând un aromat care să vă convină vă veți simți mult mai confortabil în acest apartament.

Cum să facem confortabil apartamentul familial