La 20 de ani de la operația care le-a separat pe surorile siameze Josie și Teresa, ambele duc vieți pe care puțini le-au crezut posibile, inclusiv ele. În 2002, povestea lor a făcut înconjurul lumii, iar cei de la publicația People au realizat acum un material care arată cum se descurcă fetele astăzi, două decenii mai târziu.

Josie Hull și Teresa Cajas au împlinit recent 21 de ani și trăiesc în SUA alături de familiile care le-au adoptat. Astăzi, legătura dintre ele este mai puternică ca oricând. Despre Teresa, Josie a declarat: "O ador. Nu poate să meargă sau să vorbească, dar eu o înțeleg și ea mă înțelege pe mine. Comunicăm din priviri".

mamaplus

"În ochii lumii, amândouă sunt considerate niște provocări, dar ele au atins atât de multe vieți. Această zi de naștere a fost o ocazie imensă de sărbătorit", a povestit mama adoptivă a lui Josei, Jenny Hull.

Născute în iulie 2001 într-un sat din Guatemala, unite în zona capului, cele două fete au ajuns în Los Angeles în august 2002, unde au fost operate cu succes. Intervenția a durat 23 de ore și a ajuns în presa din toată lumea. "

A fost foarte riscant. La acel moment, rata de succes a separărilor de acest gen nu era una grozavă",
a declarat dr. Mark Urata de la Spitalul de copii din L.A., implicat în intervenția de acum 20 de ani.

mamaplus

Fetele au fost adoptate de familii din SUA și au absolvit liceul

La scurt timp după ce s-au întors în Guatemala, fetele au contractat o infecție la creier, care le-a pus viețile în pericol. Teresa a avut nevoie să ajungă din nou în SUA, pentru îngrijiri, iar Josie s-a luptat cu convulsii și alte complicații medicale. Au reușit să lupte și cu aceste probleme, dorința lor de a supraviețui fiind mai puternică decât obstacolele. Părinții lor au luat dificila decizie de a le permite gazdelor americane să le adopte pe fiicele lor. Josie și Teresa țin în continuare legătura cu părinții lor naturali, cu care comunică în fiecare duminică: "Sunt mândri de amândouă", a spus Josie. 

mamaplus

Fetele au absolvit liceul în 2020 (Teresa a urmat un program special de educație), iar astăzi sunt o sursă de inspirație pentru mulți. Locuiesc în familii diferite, la 30 de minute una de cealaltă, dar au o conexiune impresionantă: "Josie are capacitatea de a o face pe Teresa să zâmbească", a menționat Florie Cajas, mama adoptivă a Teresei.

Josie este mai activă și chiar ajunge în diferite colțuri ale Americii, unde lucrează cu o organizație nonprofit pentru a decora camerele copiilor din spitale. 

mamaplus