Creştinii ortodocşi de stil vechi au intrat, începând cu ziua de ieri, în Postul Adormirii Maicii Domnului, care va dura două săptămâni. Credincioşii se vor pregăti pentru cele două mari sărbători din luna august - Schimbarea la Față şi Adormirea Maicii Domnului.

Acest post este singurul dedicat Sfintei Marii, născătoarea Mântuitorului Iisus Hristos. Postul Sfintei Marii este aspru şi trebuie ținut după rânduielile Postului Mare. În zilele de luni, miercuri şi vineri nu se mănâncă nimic până la asfințitul soarelui.

Marți şi joi se mănâncă doar legume fierte fără ulei, iar sâmbăta şi duminica sunt permise uleiul şi vinul. Potrivit tradiției populare, la începutul postului se scot fagurii de miere şi toți ai casei trebuie să guste, pentru a fi feriți de lupi şi de urşi. Această zi indicată şi pentru sfințirea ierburilor bune de leac.

Postul se va încheia în data de 28 august.

Biserica dezleagă postul copiilor, femeilor care sunt în așteptarea unui prunc, persoanelor bolnave în măsura în care să-și mențină puterile și sănătatea trupului. Creștinii sunt îndemnați să se abțină de la petreceri.