Pentru persoanele care deja au decis să-și petreacă vacanța mai aproape de barul de la piscină, însă nu vor să uite în ce direcție se află plaja sau în care hotel s-au oprit – 8 sfaturi importante cum să consumi alcool și să nu te îmbeți.

8 sfaturi cum să bei fără să te îmbeți

1. Cu o jumătate de oră până la consumul de alcool beți câteva linguri de ulei vegetal, care nu permite alcoolului să ajungă repede în sânge. Astfel, situația critică va întârzia sau va lipsi integral (în dependență de volumul de alcool consumat). Același efect îl are și terciul de ovăz, hrișcă sau griș.

2. În pauzele dintre toasturi beți mai multă apă sau suc. Evitați băuturile carbogazoase dulci - acestea accelerează absorbția alcoolului în sânge.

3. Un al sfat: mâncați bine înainte de petrecere, în special alimente cu un nivel înalt de calorii (ceva de genul cartofului)

4. Nu amestecați băuturile spirtoase. Iar dacă totuși nu rezistați tentației de a servi diverse cocktail-uri, trebuie să rețineți că tăria băuturii servite trebuie doar majorată. Mulți cunosc această regulă, însă nu o respectă.  

5. Orice mișcare accelerează metabolismul, respectiv alcoolul este eliminat mai repede. De aceea faceți mai multă mișcare - dansați. Chiar și spălarea veselei are un efect benefic asupra organismului în acest caz.

8 sfaturi cum să bei fără să te îmbeți

6. Cel mai important însă sunt – gustările, cel puțin coaja de citrice. Aceasta intră în reacție cu alcoolul, care la rândul său se evaporă. Criticile te ajută să nu te îmbeți. De aceea, înainte de petrecere, tăiați o lămâie galbenă sau verde.

7. Nu vor fi de prisos câteva pastile anti mahmureală înainte de petrecere. În acest caz, nu vă veți îmbăta atât de repede, iar dimineața fața nu va părea o pară umflată.

8. Activitatea creierului la fel te va ține mai mult timp treaz. De aceea, o discuție plină de sens, sau efectuarea operațiilor aritmetice vă vor ajuta să vă mențineți treaz mai mult timp.