Trezitul devreme, alarma ceasului deșteptător nu reprezintă o încântare dimineața, însă dacă transformați acest moment într-o oportunitate erotică veți avea un corp plin de viață și de energie, vă veți crea dispoziție bună. Aceasta este și recomandarea terapeuților sexologi și medicilor: începeți ziua într-o formă fizică și psihică foarte bună, cu o partidă de sex dimineața.

Acum medicii va oferă scuza perfectă pentru a vă incita partenerul dimineața: sexul dimineața este benefic pentru sănătate. Sexul utilizează toate grupele de mușchi din corp și oferă inimii și plămânilor un exercițiu aerobic perfect, mai mult decât atât determina arderea a aproximativ 300 de calorii/oră (vă ajută astfel să vă mențineți greutatea și să faceți exercițiile de sex fitness).

Înainte de orgasm, nivelul de oxitocină este ridicat și inundă corpul cu endorfine puternice. Aceste calmante naturale puternice ameliorează durerile, inclusiv cele de artrită și migrenele, iar nivelul de stres și tensiune din organism scade considerabil datorită inhibării producției de cortizol (hormonul stresului).

Sexul dimineața vă trezește toate simțurile, corpul și mintea devin alerte și active. După opt ore de somn, sexul dimineața reprezintă o adevărată sesiune de reîntinerire și alertare a nervilor și sinapselor cerebrale.

Una dintre diferențele majore în ceea ce privește sexualitatea bărbaților și a femeilor este preferința bărbaților pentru sexul de dimineață, în timp ce femeile preferă activitatea nocturnă în dormitor. Principalul factor determinant al preferinței bărbaților pentru sex dimineața este ceea ce se numește tumescență peniană nocturnă (NPT – ce reprezintă erecții matinale și nocturne spontane), care determină pentru un bărbat sănătos, fără disfuncții erectile, să aibă 3 până la 5 erecții spontane în timpul somnului paradoxal (REM). Erecția de dimineață a bărbaților este un motiv bun pentru a iniția sexul de dimineață și nivelul maxim de testosteron se atinge în intervalul orar 7-8.

Hormonii fericirii eliberați în timpul unei partide de sex dimineața vor alunga orice umbră de pe fața voastră și a partenerului/ei și vor așeza pe chipul vostru un frumos zâmbet de satisfacție, ajutându-vă să treceți mult mai ușor peste agitația zilei. Aura persoanei se schimbă și poate avea o influență profundă asupra persoanelor din jur, printr-o atitudine pozitivă, jovială, motivantă, încurajatoare, încrezătoare. Se spune că se poate citi pe fața unei persoanei dacă năbădăile de dimineață au dat startul zilei, bărbații se poarta semeți, drepți (postura - dovadă a masculinității și virilității lor), în timp ce femeile au o sclipire în ochi specifică (dovadă a tratamentului emoțional și relaxării generale).

Mici pregătiri în seara premergătoare:

Deși caracteristica de bază a acestei activități sexuale este spontaneitatea, pentru a nu transforma această experiență într-un eșec sau a vă confrunta cu un refuz, vă recomandăm câteva pregătiri importante menite să înlăture anumite bariere pentru sexul de dimineață (timpul și respirația urât mirositoare fiind principalele).

Setează ceasul deșteptător

Este foarte important să vă treziți mai devreme pentru a putea beneficia de avantajele sexului dimineața, fără a interfera cu tabieturile fiecăruia și timpul disponibil dedicat pregătirii pentru serviciu. Bărbatul va avea deja simțurile destul de treze, nivelul de testosteron se află în punctul său maxim, iar tandrețea și mișcările sale senzuale pot excita partenera, chiar dacă dimineața nu este momentul cel mai potrivit pentru sex pentru femei. O abordare senzuală, plină de mângâieri și tandrețuri îi vor asigura trezirea într-o stare pozitivă, într-o dispoziție iubitoare, crescând astfel șansele de a vă bucura împreună de un sex de dimineață minunat.

Bomboanele mentolate, prezervativul...

Pentru a evita neplăcerile unei respirații urât mirositoare, poți să pregatești în apropierea patului, lângă ceasul deșteptător niște bomboane mentolate pentru a nu strica momentul erectil de dimineață. De asemenea, aveți grijă să mergeți la toaletă înainte de culcare sau în timpul nopții pentru a preveni situația în care trebuie să mergi la toaletă imediat ce ai deschis ochii. În ceea ce privește prezervativul este bine să fie la îndemână, în cazul în care aceasta este metoda contraceptivă pe care o utilizați în momentele de intimitate sexuală.

Sex dimineața - beneficii pentru sănătate:

 • O cercetare întreprinsă de cei de la Universitatea Belfast, SUA, a stabilit faptul că sexul dimineața reduce riscul de atac de cord, infarct și îmbunătățește considerabil fluxul sangvin și activitatea aparatului circulatorreducând și presiunea arterială.
 • O revistă științifică (New Scientist) a raportat un studiu care susține ideea că sexul dimineața asigură protecție împotriva microbilor ce se multiplică în diverse secreții ale organismului.
 • Sexul de dimineață ajută la ameliorarea migrenelor, reduce durerea provocată de artrită și inflamațiile.
 • Alte studii au evidențiat rolul benefic al sexului dimineața în prevenirea dezvoltării diabetului.
 • Sex dimineața – un exercițiu cardio-respirator și de fitness excelent atât pentru înviorarea și oxigenarea organismului, cât și pentru menținerea greutății corporale.
 • În timpul sexului crește producția de testosteron ce îmbunătățește starea generală de dispoziție și întărește mușchii și oasele.
 • O partidă de sex dimineața poate fi echivalentul unui tratament cosmetic deosebit, de la interior către exterior: biochimicalele eliberate în timpul sexului fac părul și pielea să strălucească mai tare, are efecte antiaging și de stimulare a producției de colagen și elastină. Nivelul crescut al estrogenului rezultat în urma orgasmului îmbunătățește textura pielii și a paărului. Orgasmul ne scapă de riduri și încetinește îmbătrânirea tenului.
 • Sexul dimineața în particular previne endometrioza la femei (afecțiune ginecologică caracterizată prin prezența de țesut endometrial funcțional în afara cavității uterine).
 • Oxitocina reglează numite funcții ale organismului, inclusiv metabolismul contribuind astfel la îmbunătățirea stării generale de sănătate.
 • Sex dimineața - un fortifiant al sistemului imunitar. Sexul de dimineață crește nivelul de imunoglobulina A, anticorpii care asigură imunitatea antiinfecțioasă a mucoaselor organismului (se găsește în salivă, lacrimi etc.).

Medicii recomandă o frecvență de cel mult 3 ori/săptămână a sexului dimineața, atenționând că o frecvență mai mare poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar, scăzând rezistența fizică.

Beneficii psihologice ale sexului de dimineață:

 • Întărește sentimentul de apartenență, posesivitate, încredere, îmbunătățind relația de cuplu.
 • Majoritatea beneficiilor psihologice se datorează eliberării hormonilor fericirii, a unei cascade de biochimicale ce determină o serie de reacții speciale în timpul și după sex.
 • Revitalizează viața sexuală (ce influențează starea mentală și psihică a partenerilor): sexul dimineața reprezintă mai mult o satisfacere sălbatică a dorințelor trupești și mai puțin o aprofundare a conexiunii emoționale dintre parteneri (preludiul și postludiul sunt minime, trăirile sunt intense, orgasmul spectaculos și mai rapid decât într-o sesiune de dragoste nocturnă).
 • Sexul de dimineață elimină stresul și senzația de oboseală.
 • Sexul de dimineață reprezintă antidotul perfect pentru problemele de peste zi.
mamaplus

Argumente contra sex dimineața:

 • unul sau ambii parteneri nu au dormit suficient (au adormit târziu și sunt încă obosiți sau nu vor să fie somnoroși toată ziua);
 • respirație neplăcută dimineața;
 • incompatibilitate în ceea ce privește manifestarea libidoului (dorința sexuală manifestată diferit, în momente diferite ale zilei);
 • o mireasmă neplăcută a pielii, după somn (eventual transpirație, aer închis) și faptul că niciunul dintre parteneri nu a făcut duș;
 • nu există timp suficient, fiecare are tabieturile lui dimineața, se trezesc târziu și se grăbesc mereu ca să nu întârzie;
 • treburi casnice, pregătirea copiilor, pregătirea pachețelelor de prânz pentru serviciu etc.;
 • unuia dintre parteneri nu îi place sexul rapid (îl consideră superficial, fără profunzime și nu îi creează un sentiment plăcut, confortabil);
 • unul sau ambii parteneri sunt morocănoși dimineața, nu se pot trezi, nu le place să fie treziți.

Argumentele femeilor contra sex dimineața:

 • pozițiile sexuale sunt destul de limitate dimineața (în special din cauza respirației neplăcute și lipsei de vlagă a organismului);
 • prea multă lumină face să dispară romantismul actului sexual;
 • sexul dimineața limitează anumite obiceiuri (întinderea corpului ce activează întreg organismul, căscatul profund pentru oxigenarea organismului etc);
 • considerat uneori nenatural – procesul fiziologic normal dimineața presupune ejectarea unor substanțe din organism, iar nu intrarea lor;
 • este confuz: nimic nu se poate întâmpla bun fără dușul și cafeaua de dimineață;
 • energia ce invadează corpul nu vă lasă să vă bucurați de trândăveală în pat: vă impulsionează să faceți diferite activități;
 • flexibilitatea este ceva mai redusă dimineața.

Argumente pro sex dimineața:

 • senzația de excitație ce vă învăluie corpul încă înainte de a vă trezi complet;
 • reprezintă o fantezie sau o dorință pentru unele persoane;
 • asigură o pregătire psihică pentru tot restul zilei;
 • în general imaginea partenerului când doarme este înduioșătoare și cumva provocatoare;
 • vulnerabilitatea partenerilor dimineața;
 • ritmul de desfășurare al actului sexual: senzual și ușor la început pentru ca mai apoi ritmul accelerat, rapid să vă conducă pe culmile plăcerii, fără ca întreaga activitate să dureze foarte mult;
 • considerați plăcută amorțeala și slăbiciunea din picioare după o partidă electrizantă de sex dimineața;
 • plăcerea dușului/cafelei de după...

Argumentele bărbaților pro sex dimineața:

 • nu durează foarte mult, nu trebuie să dea dovadă de prea mult control de sine și nu sunt necesare multe activități elaborate de stimulare sexuală, sărutări etc.;
 • nu este necesar un postludiu și declarații de dragoste, poți să te grăbești spre serviciu fără reproșuri ulterioare;
 • nu există o responsabilitate a performanței sexuale;
 • îți trezește toate simțurile, te pune în alertă;
 • îți începi ziua calm și plin de dispoziție bună.
 • dimineața, mormăielile sunt cea mai bună cale de comunicare, mult mai eficientă decât cuvintele.