Înainte de a ajunge la medic cu copilul din cauza virozelor de sezon puteți încerca acasă diverse remedii naturale. Unul dintre ele este siropul de ridiche neagră, care poate calma repede tusea uscată la copii.

Rețeta pentru tratarea tusei uscate la copii.

Ridichea neagră cu miere acționează ca agent antimicrobian, care întărește sistemul imunitar. Siropul din ridiche neagră este foarte eficient pentru tratarea bronșitelor, pentru tusea uscată și cronică la copii, dar și la adulți.

Ingredientele pentru prepararea siropului:

  • o ridiche neagră, de vreo 300-400 de grame
  • miere de albine, de bună calitate (în cazul când copilul are până în 2 ani poți înlocui mierea cu zahărul). Cu miere, însă, eficienţa siropului este mai mare.

Cum se prepară siropul de ridiche neagră:

Ridichea se spală bine și apoi se usucă. Pentru a sta dreaptă pe masă poți să-i tai partea inferioară și să o pui într-un pahar. Taie partea superioară a ridichii și păstreaz-o pentru mai târziu. Scobește cu un cuțit interiorul ridichii, lăsând pereții cu grosimea de 2 cm. Adaugă înăuntrul ei 2 linguri de miere. În cazul în care alegi varianta cu zahăr, pune 4 linguri. Pune capul pe ridiche și las-o la măcerat peste noapte.

Cum se administrează siropul de ridiche

Copiii pot lua o linguriță de 4-5 ori pe zi, înainte de masă, în timp ce adulții au nevoie de o lingură de 4-5 ori pe zi, înainte de masă. Pentru că siropul se va consuma, adaugă din nou 2 linguri de miere în aceeași ridiche. O ridiche se poate folosi de 2-3 ori.

Contraindicațiile siropului de ridiche neagră:

Acest leac nu poate fi folosit de către persoanele care suferă de afecțiuni renale, afecțiuni ale vezicii biliare și boli de ficat.