Începând cu a doua parte a lunii octombrie, temperaturile scad simțitor și tocmai de aceea ar trebui să faci puțină ordine în garderoba copilului.  Rochițele subțiri și pantalonașii scurți fac parte din hăinuțele care trebuie puse deoparte pentru că e timpul gecuțelor și a pantalonașilor lungi. Avem pentru voi câteva sfaturi despre cum să-l îmbracați pe cel mic atunci când e frig afară.

În primul rând, uitați-vă la câte straturi de haine puneți pe voi

Dacă vă luați o pereche de pantaloni lungi, șosete, o bluză groasă și o geacă, atunci puiul are nevoie de încă un strat în plus. Ce înseamnă asta? Înseamnă că bebe va avea nevoie de ceva peste gecuță. În cazul în care stă în cărucior, probabil că păturica este de ajuns. În cazul în care merge cu voi de mânuță, va avea nevoie probabil și de o căciuliță. Nu exagerați cu straturile de haine în plus, deocamadată toamna e blândă, deci nu trebuie să-l îmbrăcați pe cel mic cu trei perechi de șosetele sau cu două maiouri pe dedesubtul bluziței. Oferiți-i doar hăinuțele necesare ca să se simtă confortabil și protejat de frig.

În al doilea rând, dacă mergeți cu mașina, nu-l înfofoliți prea tare pe bebeluș

El poate traspira și poate răci mult mai ușor odată ce iese la răcoare. Dacă mergeți pe jos și afară e frig dar destinația voastră e înăutru, atunci încercați să vă asigurați că atunci când intrați în încăpere îi dați jos gecuța și căciulița bebelușului ca să nu transpire și să se simtă sufocat. În caz contrar, cel mai probabil puiuțul vostru va începe sesiunea de plânsete, deci fiți atenți la semnalele pe care vi le transmite.

În al treilea rând, aveți grijă mereu la temperatura corpului micuțului

Indiferent că îl îmbrăcați gros sau că reglați temperatura în cameră, e important ca bebelușul să se simtă confortabil. Temperatura camerei în care doarme bebe este foarte importantă, specialiștii spun că ideal ar fi să păstrați încăperea între 20 și 25 de grade Celsius, astfel încât bebelușul să doarmă fără să se trezească de cald sau de frig. Dacă vreți să verificați temperatura corpului micuțului, pipăiți-i gâtul și vedeți dacă e transpirat. De regulă, dacă e transpirat, cel mai bine ar fi să-l schimbați imediat și să vă asigurați că temperatura încăperii va fi mai joasă.

Odată ce ați înțeles că bebelușul nu trebuie să fie îmbrăcat în haine groase de pe acum, puteți merge la cumpărături pentru o noua garderobă. De ce să nu luați o pelerină drăguță sau o gecuță cu animaluțe? Puteți asorta ghetuțele de ploaie cu un paltonaș drăguț, iar căciulița să fie în culori contrastante. Știm că vă place să alegeți hăinuțe pentru scumpetea cea mică, mai ales că sunt așa dulci, micuțe și colorate, așa că bucurați-vă de această perioadă împreună cu dulceața la o sesiune de mini-cumpărături.