Potrivit susținătorilor terapiei ”vorbitul în somn” V.I.S sau Sleeptalk, practica vorbitului în timpul somnului cu un copil poate să fie un schimb util de informaţii care poate duce la o schimbare pozitivă pe plan psihic și la dispariţia unor simptome fizice (cauzate de traume suferite). Aplicând cu succes în practică această terapie, nutriționista Corina Dascălu și-a împărtășit experiența cu alte mămici și spune că și-a ajutat astfel copilul să meargă. Mai mult decât atât, dacă este făcută corect, această terapie poate trata numeroase afecțiuni cu care se confruntă copiii în ziua de azi, inclusiv dermatita atopică.

Corina Dascălu susține că datorită acestei terapii nu mai folosește pastile sau creme și în timp, cu respectarea anumitor reguli, se pot obține rezultate frumoase.

”Dermatita atopică ține de conflictul de separare de mamă și când zic asta nu neapărat mama a lăsat copilul și a plecat. Poate fi și faptul că bunica a venit în ospeție, are mai multă grijă e copil, îl ține des în brațe, îl pupă pe obraji (dacă copilul are dermatită pe obraji, e de la pupăciuni), pe mâini, pe gâtișor, pe burtică. Sau, la naștere doctorii l-au luat, l-au dus, l-au injectat… Copilul când vine pe lume vrea să fie doar cu mama. În mare parte. Nouă luni de zile a stat în burtica mamei, iar atunci când vine pe lume el nu vrea să fie luat de bunică, de bonă, de doctori, de nimeni.

Copilul meu nu a fost luat nici pentru o secundă de nimeni atunci când am stat în spital. A stat doar cu mine și cu tata. L-au cântărit și l-au măsurat în camera în care noi stăteam. Copilul a dormit cu mine de când s-a născut, indiferent cât de greu mi-a fost. Vina nu o poartă bunica sau ajutorul care a venit să vă ușureze perioada de după naștere, care nu este deloc ușoară. Vă recomand dragile mele mămici, să le lăsați mămicile voastre să se ocupe de treburile casnice, iar voi stați cu copilul. Nu prea lăsați să fie pupat și giugiulit de alți membri decât mama și tata. Copilul nu înțelege, nu știe că-i bunica sau bunelul, el nu înțelege de ce altă lume cu altă energie și miros îl pupă în continuu.”, susține Corina Dascălu.

Chiar dacă există numeroși adepți ai acestei terapii, se pare că unicul lucru care îi ”sperie” pe părinții care abia au aflat despre ea, ar fi metoda prin care este aplicată.

”Știu că e dificil și sună complicat, dar e foarte simplu. Atunci când copilul adoarme, fie seara sau ziua, vă apropiați de el la 20 de minute după ce a adormit. Îi strigați în șoaptă numele de 3 ori și îl rugați că vreți să vorbiți ceva cu el. De fapt, voi nu veți face altceva decât să vorbiți cu subconștientul copilului. O să-I povestiți de ce se întâmplă tot ”Bunica a venit să o ajute pe mami cu treburile casnice. Poate bunica te-a luat în brațe și te-a pupat și nu ți-a plăcut? Îmi cer scuze pentru asta.”

Trebuie neapărat să vă cereți scuze de la copil și să-i spuneți că o veți ruga pe bunica să nu mai facă acest lucru. Vorbiți cu copilul vostru așa cum ați face asta cu un om matur. Explicați-i exact motivele pentru care persoanele l-au luat în brațe sau l-au pupat. Nu-i ordonați nimic copilului și rugați-l să vă înțeleagă și cereți-vă iertare dacă ați făcut niște lucruri pe care nu știați cum să le faceți corect. Vă rog frumos să nu le mai dați pastile, creme, pentru că asta nu se rezolvă așa.”, a mai adăugat nutriționista Corina Dascălu.

Ea susține că a aplicat cu succes această terapie și atunci când a observat că micuțul ei avea probleme cu mersul. Corina a mai menționat că această terapie se aplică o singură dată. Dacă este executată corect, problema cu ”dermatita” ar trebui să dispară în 2-3 zile. În caz contrar, nu s-a găsit cauza adevărată, iar cel care vorbește cu copilul nu a fost sincer și i-a ordonat ceva în loc să îl roage. În acest caz, terapia poate fi repetată în 3-4 zile.