Părinții ar trebui avertizați în mod oficial să nu le dea copiilor telefoane înainte ca aceștia să ajungă la gimnaziu, după cum au declarat specialiștii în sănătate. Copiii le spun adesea părinților că toți prietenii lor primesc telefoane și îi șantează emoțional spunându-le că ceilalți vor râde de ei. În această situație, părinții au nevoie de sprijinul unor specialiști.


De asemenea, ar trebui ca părinții să fie sfătuiți să nu își lase copiii cu vârstele mai mici de 11 ani mai mult de două ore pe rețelele sociale. Motivul aceste restricții este cel conform căruia social media îi face pe copii să aibă sentimente de anxietate și depresie, iar timpul petrecut online îi poate face pe cei mici vulnerabili la hărțuirea cibernetică. 

Psihiatrii le-au cerut rețelelor sociale foarte cunoscute să recurgă la măsuri care să-i împiedice pe copii să mintă cu privire la vârsta lor și să-și creeze conturi înainte de vârsta de 13 ani. Aceste propuneri de măsuri au venit înaintea publicării unui raport realizat de Colegiul Regal de Psihiatri, care evaluează daunele provocate de faptul că copiii petrec prea mult timp online. Se crede că aproape patru din zece copii cu vârstele cuprinse între 8 și 11 ani dețin un smartphone.

Dar mai mult de 40% dintre părinți sunt de părere că tinerii sub vârsta de 16 ani nu ar trebui să aibă un telefon, conform unui sondaj. Studiul a arătat, de asemenea, că 67% dintre părinți își doreau ca guvernul să decidă vârsta la care pot primi un smartphone copiii. Din cei 1.000 de părinți care au participat la sondaj, centrul de reabilitare a descoperit că 92% sunt de părere că internetul le afectează copiii.

Unii părinți erau îngrijorați că dependența de telefoane mobile le afectează somnul copiilor, în timp ce alții erau de părere că timpul petrecut online reduce stima de sine a copiilor. 

Sursa