Copilul tău nu prezintă niciun interes față de mâncare, cu ușurință poate scăpa o masă sau optează doar pentru anumite produse alimentare? Nu-ți face griji! Cu toate că problema copiilor „Maloejka” este pe larg răspândită în ziua de azi, poate fi soluționată.

Ce să faci când copilul refuză să mănânce

Bine de știut! Fiecare al 5-lea preșcolar este cu pofte de mâncare alese.

Motivele, pe cât sunt de banale, pe atât de principiale pentru acești micuți. Fie că nu le sunt pe gust, nu le place culoarea sau consistența nu le provoacă poftă de mâncare.

Așadar, copilul tău este „Maloejka”. De exemplu, nu mănâncă carne, pește, legume sau fructe, iar senzația de foame o calmează cu ajutorul dulciurilor sau produselor fast-food. Lăsată fără soluție pe termen lung, această situație ar putea fi un impediment în creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului. De exemplu, copilul poate să nu ia în greutate sau, din contra, să adauge mult peste limita admisibilă.

Trebuie să acționăm! Iată ce faci când copilul refuză să mănânce:

1. Cere sfatul medicului pediatru

În unele cazuri, lipsa poftei de mâncare ar putea semnala prezența unor probleme de sănătate. Iar pentru a omite această versiune, consultația specialistului este obligatorie. Dacă investigațiile nu vor arăta abateri de la normă, vom căuta soluția în puterile proprii.

2. Dacă copilul nu acceptă să mănânce brocoli, mazăre sau varză de Bruxelles, care este amară însă plină de vitamine, nu-i nici un motiv să-l obligi. Ascunde acest aliment într-un alt fel de mâncare.

3. Nu-l sustrage de la ocupația de bază. Ascunde jucăriile, deconectează televizorul.

4. Creează o atmosferă plăcută în timpul mesei. Nu-ți forța copilul la nimic, nu impune reguli severe, și nu-i lua în seamă comentariile.

5. Lasă-l să alegă. Propune-i câteva feluri de mâncare.

6. Pregătește împreună cu micuțul tău. De regulă, copiii mănâncă cu mai mare plăcere ceea ce au testat deja.

7. Să ținem cont și de faptul că, micuțul ia exemplu de la părinți. Astfel, dacă adulții vor mânca cu gust, și cel mic va prelua acest obicei.

8. Fii insistentă în promovarea noului produs. S-a constatat faptul că, înainte ca micuțul să-l accepte, trebuie să i-l propui de cca 8-15 ori.

În plus, complice în acest sens vă poate servi și alimentația suplimentară, echilibrată, cum ar fi Pediasure Maloejka, cu gust de vanilie și ciocolată.

Ce să faci când copilul refuză să mănânce

Pediasure Maloejka conține proteine, lipide, glucide, un complex din 28 de vitamine și minerale. Acesta va suplini organismul copilului cu elemente lipsă.

O porție de Pediasure Maloejka (200 ml) poate înlocui o parte din norma zilnică de calorii și proteine.

  • În cazul copilului de 1-2 ani, o astfel de porție îi va asigura 17% din necesarul zilnic.
  • În cazul copilului de 2-3 ani, o astfel de porție îi va asigura 15% din necesarul zilnic.
  • În cazul copilului de 3-7 ani, o astfel de porție îi va asigura 11% din necesarul zilnic.
  • În cazul copilului de 7-10 ani, o astfel de porție îi va asigura 10% din necesarul zilnic.

Pediasure Maloejka poate fi oferit copilului, de exemplu, o dată în zi, pe post de gustare. Astfel, veți fi sigură că organismul micuțului primește, cel puțin o dată pe zi, nutrienții necesari pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă.

Pediasure Maloejka – soluția perfectă în cazul copiilor „Maloejka”. Picii îl consumă cu plăcere, părinții sunt siguri pentru sănătatea micuților lor.