Vizitele la medicul stomatolog, după cum ți le amintești tu din copilărie, se numără printre experiențele mai puțin plăcute. Atmosferă ciudată, echipamente și utilaje care intimidează, iar o persoană necunoscută încearcă să îți oprească durerile de dinți. Sigur, nu ai vrea să treacă și copilul tău prin aceleași sentimente neplăcute, pe care le-ai simțit tu.

mamaplus

Stomatologia a evoluat intens în ultimii 20 de ani, stomatologia pediatrică în special. Mai mult decât atât, igiena dentară la copii a devenit epicentrul educației dentare, astfel încât primele vizite la dentist au căpătat un aspect pur profilactic.

Nu este nimic greșit în a merge cu copilul tău la un cabinet stomatologic obișnuit, dar dacă totuși decizi că ar fi mai bine să optezi pentru unul child-friendly, vei avea grijă atât de sănătatea orală, cât și de bunăstarea mentală a copilului.

Beneficiile unei clinici dentare child-friendly:

1. Un dentist pediatric este și stomatolog, și bun psiholog

Un stomatolog child-friendly (pediatric) are același nivel de calificare ca și unul obișnuit, dar diferența este creată de experiența de lucru cu micuții. Un pacient matur nu va începe să plângă și nu va spune că vrea acasă în mijlocul unei proceduri. Medicii specializați în stomatologia pentru copii au făcut aceleași universități și cursuri, dar vor avea o atitudine deosebită în lucrul cu copiii. El va oferi mai multe informații și înțelegere, pentru ca micul pacient să se simtă confortabil. Medicul va opta pentru instrumente kid-friendly, iar dacă se întâmplă ca micuțul să fie mai agitat, acesta va avea suficientă răbdare, întrucât nu e primul caz de acest tip.

2. Ambianța e mai prietenoasă

Astfel de clinici au grijă ca cel mic să se simtă bine, oferind suficientă atenție și încurajare înainte de a păși în cabinet. Dacă ai vizitat cu piciul pediatri înainte, știi deja că detaliile contează - de la micile jucării la iluminarea din cabinet și materialele deosebite (chiar dacă tu nu ai alege o obturație colorată, copilul tău va fi încântat de o asemenea plombiță temporară).

mamaplus

3. Un mare „NU” fricii de stomatolog

Frica de stomatologi începe din copilărie, când medicul nu avea suficientă răbdare, nu explica situația bine sau pur și simplu era mai mult preocupat de dinții (sau buzunarul) părinților. Într-o clinică child-friendly se va încerca să i se ofere copilului o experiență plăcută și pozitivă. Câteva vizite profilactice (atunci când apar dinții de lapte, dar încă nu există devieri de normă, dureri sau carii) vor face din clinică un loc distractiv pentru copil și vor anihila această barieră — frica de dentist.

4. Comunicarea este cheia

Într-o clinică stomatologică pentru copii se va opta pentru o altfel de comunicare. Medicul va explica ce urmează să facă, la ce este utilizat un anumit instrument, astfel ca micul pacient să se simtă în siguranță, pentru că frica este depășită prin cunoștințe. Stomatologul nu se va grăbi să efectueze procedura, ci va ține în primul rând la confortul copilului. Timpul rezervat pentru vizitele copiilor este apriori mai mare decât cel necesar pentru maturi.

5. O clinică stomatologică child-friendly promovează igiena dentară la copii

Un stomatolog pediatric bun înțelege că vizitele profilactice sunt mult mai binevenite, decât procedurile de tratament real. Prin formarea unei relații pozitive cu medicul stomatolog copilul va fi motivat să fie mai bun. Întrucât cabinetul stomatologului va deveni un loc atât de distractiv pentru el, cu siguranță, va avea mai mare grijă de dinții săi, pentru a primi laude atunci când va reveni. Acest lucru contribuie la formarea unor deprinderi sănătoase, creând o educație dentară pe viață.

Alegerea unei clinici child-friendly este o decizie bună, pentru că poate schimba modul în care copilul vede sănătatea orală - fără frică, fără dramă. Pentru a afla mai multe detalii și sfaturi în legătură cu stomatologia pentru copii în Chișinău, contactează clinica Imperial Dent la numărul de telefon: 022 260 325.