mamaplus

Ana Cernicova sparge stereotipurile: ”Amelia mea nu are profesor de canto…”

-
//
28.11.2019

Soprana Ana Cernicova se poate mândri cu o frumusețe de fată, care mai e și talentată. Fiica sa, Amelia Uzun este foarte descurcăreață și pe lângă programul normal al unui elev, frecventează școala muzicală și face ore de pian. Ana spune că foarte multe mămici o întreabă în ultima vreme care ar fi rețeta succesului Ameliei și mai ales dacă micuța frecventează ore de canto. Prin urmare, artista a venit cu un răspuns cât se poate de sincer și util pentru mămicile care vor să-și îndrume corect copiii în lumea muzicii.

”Eu am să sparg toate stereotipurile, pentru că Amelia mea nu are profesor de canto și nici nu are nevoie de el. Vă explic de ce. Atunci când bebelușii plâng timp de câteva ore bune (cel puțin la noi așa a fost), ei nu răgușesc niciodată, pentru că emiterea sunetului de un copil sub 12 ani este naturală. El deodată transmite sunetul în rezonator, neatingând coardele vocale.

De aceea, niciodată nu o să vedeți un bebeluș răgușit sau cu noduri la gât pentru că a plâns prea mult. Este imposibil. După 12 ani, când încep schimbările hormonale, se pierde naturalețea și după ce trece perioada asta, este nevoie de un specialist care să îndrume corect copilul și să-i regăsească înapoi direcția inițială. De aceea, Amelia mea nu face canto și nu are nevoie să se implice nimeni.”, a explicat Ana Cernicova.

mamaplus

Solista Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" spune că cea mai bună modalitate de a dezvolta talentul copilului este practica. Tocmai de aceea, ea lucrează cu fiica sa asupra pronunției corecte a cuvintelor, îi dezvoltă muzicalitatea și îi explică sensul pieselor pe care le cântă, astfel încât să le poată trece prin suflet.

Menționăm că Amelia Uzun are acum 9 ani și este fiica liderului formației Tharmis, Valentin Uzun. Ana Cernicova și Valentin au fost căsătoriți între anii 2009 și 2014.