mamaplus

Pediatrii avertizează: nu prindeți părul bebelușului în codițe și nu îl împletiți

0
//
25.09.2020

Culoarea, grosimea și textura părului unui bebeluș sunt determinate de factori ereditari, în special de genele și etnia părinților. Părinții cu părul deschis la culoare vor avea cel mai probabil un copil cu părul blond. Dacă unul dintre parteneri are părul subțire și creț, iar celălalt părinte are părul gros și drept, copiii pot moșteni oricare dintre aceste caracteristici.

Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca un nou-născut să aibă părul brunet, în timp ce ambii părinți au părul deschis la culoare. Îl poate avea și blond atunci când părinții au părul brunet.

Factorii genetici ai familiei pot împiedica asemănarea părului copilului cu cel al părinților săi

Căderea părului și porțiunile fără păr sunt normale, dar este un alt lucru care îi îngrijorează pe părinți. În cazul bebelușilor care se nasc cu păr, acesta va cădea, așa că este absolut normal să aibă porțiuni fără păr la un moment dat.

În unele culturi, părinții rad scalpul unui nou-născut, în timp ce în altele se obișnuiește să se aștepte până când copilul poate vorbi înainte de a-i tunde părul pentru prima dată.

Cu toate acestea, medicii le recomandă părinților să nu prindă în cozi sau să împletească părul bebelușilor, deoarece părul acestora este mult mai subțire decât părul adulților și poate fi cauzată o cădere excesivă a părului.

Din ce cauză la unii bebeluși întârzie creșterea părului?

Bebelușii care își petrec cea mai mare parte a timpului pe spate pot avea porțiuni neregulate de păr. Însă sunt rare cazurile când căderea părului copilului reprezintă un semnal al unei probleme de sănătate.

Experții spun că nu părul, ci condiția scalpului contează atunci când părinții sunt îngrijorați de căderea sau de absența părului bebelușilor. În cazul în care scalpul pare sănătos, fără iritații, nu ar trebui să fie îngrijorați. Dacă este observată o erupție pe piele sau pete roșii, ar trebui consultat un medic pediatru.

Este adevărat că părul cu care se naște copilul dispare în următoarele șase luni, pentru a permite începerea unui nou ciclu de creștere. Acest al doilea păr creste adesea în culori diferite sau cu o textură diferită, fiind mai puternic.

Arsurile stomacale din timpul sarcinii – influențează calitatea podoabei capilare a fătului?

Se spune că arsurile stomacale din timpul sarcinii reprezintă un semn că bebelușul se va naște cu păr. Deși cei mai mulți oameni consideră acest lucru un mit, se pare că este adevărat potrivit cercetărilor.

Acest lucru se datorează faptului că părul nou-născutului nu seamănă prea mult cu părul pe care îl va avea când înaintează în vârstă.

Este destul de imprevizibilă această schimbare. Nu se știe nici dacă schimbarea se va menține pentru primii ani ai copilului sau până la maturitate.