mamaplus

O mamă povestește cum și-a învățat fiica de 9 luni să facă la oliță

-
//
04.03.2021

Pare incredibil la prima vedere, dar o mamă a reușit să-și antreneze fiica în vârstă de 9 luni să facă la oliță. Femeia spune că a folosit metoda Elimination Communication (EC) încâ pe când fiica ei avea doar 2 săptămâni. Chiar dacă specialiștii sunt de o altă părere și spun că ar fi prea devreme, mama afirmă că ceea ce face ea este benefic pentru bebeluș, dar și pentru mediul înconjurător, pentru că se folosesc mult mai puține scutece.

Comunicarea prin eliminare presupune observarea bebelușului pentru orice semne ale dorinței de a face pipi sau caca. La fel ca atunci când le este foame, bebelușii prezintă întotdeauna niște semne. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, semnele sau indicațiile au fost interpretate greșit, prin urmare nu au fost luate în considerare în consecință.

Montana, originară din Australia, spune că fetita ei - Blue nu a făcut în scutec de când avea 2 săptămâni. Cuplul are un canal YouTube numit On The Way, pe care îl folosesc pentru a educa părinții despre cum să folosească metoda EC. Montana spune că metoda necesită să fii atent, să asculți și să observi copilul pentru orice semne de dorință de a merge la toaletă. Metoda îi ajută pe părinți să fie conectați psihologic și fizic cu bebelușii lor.

Când Montana a auzit pentru prima oară despre EC, i s-a părut o nebunie, dar după ce a făcut multe cercetări, a descoperit că metoda era folosită în întreaga lume și a decis să o încerce.

Tatăl fetiței spune că scutecele sunt un lux pentru ei

Deși încă le folosesc, folosesc foarte puține. El adaugă că EC este prietenos cu mediul. Părinții împărtășesc sfaturile pe care le-au folosit pe canalul lor de YouTube și îi sfătuiesc pe părinți să înceapă să utilizeze EC când este vară, iar bebelușii nu au nevoie de atât de multe haine.

Învățarea EC vara este mult mai ușoară, deoarece bebelușul are haine ușoare. De asemenea, este important să aveți o oliță aproape, astfel încât să puteți pune bebelușul atunci când vedeți orice semn că vrea să meargă la toaletă. De asemenea, puteți transporta olița cu voi în mașină atunci când călătoriți, astfel încât să o puteți folosi pe drum.

EC întărește legătura dintre copil și mamă

Montana spune că EC funcționează bine la părinții care își petrec cea mai mare parte a timpului cu copilul. Ea a adăugat că bebelușii pot țipa sau face fețe diferite ori de câte ori vor să facă pipi sau caca, și că poți răspunde punându-l pe oliță. Ea spune că acest lucru le-a împuternicit bebelușul, știind că nevoile ei sunt ascultate și satisfăcute. De asemenea, întărește legătura dintre copil și mamă. EC economisește scutecele și protejează mediul, prevenind depozitele de deșeuri din plastic.