mamaplus

Centrul sportiv "Dinamo” din Chișinău a fost renovat și dotat cu echipamente moderne

-
//
02.12.2022

Clubul sportiv „Dinamo” al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost renovat, comunică mesaj.md. Acesta a fost reparat capital pentru prima dată după 45 de ani de la darea în exploatare, iar valoarea investiției se cifrează la 1,95 milioane USD.

Două bazine moderne, cu sisteme de filtrare și tratare a apei, vestiare bine amenajate, o sală de sport, oficii administrative, blocuri sanitare – așa arată acum bazinul „Dinamo”. Au fost reconstruite toate spaţiile de pe teritoriul centrului de nataţie, suprafața totală a cărora depășește 1400 m.p.

De asemenea, a fost amenajat și teritoriul adiacent, cu o suprafață de peste 3.000 m.p. Unul dintre cele două bazine – cu lungimea de 25 de metri și lățimea de 14 metri - are șase piste pentru înotători.

La modernizarea centrului „Dinamo” au fost utilizate tehnologii durabile, au fost instalate sisteme și echipamente moderne de dirijare a activităților, inclusiv sisteme automatizate de termoficare, ventilare, condiționare a aerului etc. Aceste investiții vor permite funcționarea durabilă a centrului de natație.

După modernizarea bazinului, numărul de beneficiari va crește substanțial și se estimează că centrul sportiv „Dinamo” va avea 12 mii de beneficiari anual. Până la demararea lucrărilor de reparație capitală, la bazinul „Dinamo” se antrenau lunar circa 800 de polițiști.

În acest context, Secretarul de stat,  Sergiu Diaconu a menționat însemnătatea complexului sportiv pentru dezvoltarea sportului atât în rândurile reprezentanților ministerului, cât și pentru tineri și copii.

Renovarea Bazinului Dinamo a însemnat un efort financiar în valoare de 40 de milioane de lei, suport oferit de Ministerului Afacerilor Interne și Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova).