mamaplus

Tuse și muci în toiul verii? Tratament rapid și eficient, cu remedii naturale

-
//
20.07.2022

Trecerile de la rece la cald, din camera de hotel cu aer condiționat pe plajă te pot face să răceşti chiar şi în concediul de vară. Se poate întâmpla și pentru cei care se află la birou – aparatele de aer condiționat fiind principala sursă a problemelor de sănătate. Spre deosebire de răceala din timpul iernii, care este cauzată de rinovirusuri, răceala de vară este, de regulă, cauzată de infectarea cu enterovirusuri. Virusul se împrăştie prin contact direct cu o persoana infectată, la fel ca şi în cazul răcelii obişnuite. Simptomele care apar odată cu răceala de vară sunt strănutul, congestia nazală, tusea şi durerea în gât.

Spălarea mâinilor este cea mai bună metodă de prevenire a răcelii de vară. Totodată, ar trebui să fii mai precaut în ceea ce privește locurile în care îți pui mâinile. Nu mânca niciodată înainte de a te spăla pe mâini, chiar dacă ți se pare că nu te-ai murdărit de ultima dată când te-ai spălat. Lipsa odihnei, care este mai frecventă pe timpul verii, precum și consumul de alcool în exces îți slăbesc sistemul imunitar și te predispun răcelii de vară.

Uleiurile esențiale, eficiente în tratarea răcelii de vară

Uleiurile esențiale precum uleiul de eucalipt și cel de citrice sunt eficiente în tratarea răcelii de vară, mai ales dacă le folosești pentru inhalații. Fierbe apă, pune-o într-un bol, apoi adaugă ulei esențial din belșug și acoperă-ți capul cu un prosop, în timp ce stai cu capul deasupra bolului, astfel încât să inhalezi vaporii. Dacă faci inhalații preț de şapte-opt minute, vei observa imediat o îmbunătățire. Dacă tusea şi alte simptome supărătoare ale răcelii îți strică vacanța, poți aplica un unguent cu ulei de eucalipt, mentol sau ulei de cedru pe piept, pe spate, pe gât, masând uşor timp de cinci minute.

Ceaiul de gălbenele

Specialiştii spun că o altă soluție pentru nas înfundat mult mai potrivită pentru zilele fierbinți este un ceai de gălbenele, mai concentrat decât de obicei, în care să pui câteva picături de zeamă de lămâie. Acest amestec se pune în nas cu pipeta, cu condiția ca nasul să nu fie iritat în interior. Ustură, dar garantat face bine și ușurează respirația. Spre deosebire de picăturile pentru nas de la farmacie, acesta nu dă dependență.

Flori de tei şi frunze de zmeur

Amestecă în părți egale frunze de zmeur şi flori de tei. Peste o lingură de amestec toarnă o cană cu apă clocotită şi ține acoperit 15 minute. Trei-patru infuzii pe zi sunt exact ce ai nevoie pentru a scăpa de guturai. Cât ești răcit, evită apa minerală, care irită gâtul și, în cantitate mare, balonează și constipă. Renunță, în această perioadă, la cafea și ceaiul verde, deoarece cofeina nu te lasă să te odihnești, iar acum organismul are nevoie de odihnă ca să se refacă.