mamaplus

Medic de familie din Bălți: ”Unii părinții refuză vaccinurile din motive religioase”

-
//
06.01.2021

3% dintre copiii din Bălți nu au fost vaccinați vreodată. Statistica a fost prezentată de directorul Centrului Medicilor de Familie, Veaceslav Batîr. Decizia le  aparține părinților. Medicii reamintesc că pandemia de coronavirus nu a anulat rujeola, tetanosul și difteria, prin urmare, recomandă vaccinarea copiilor.

În clinicile din localitate se fac vaccinări. Iar cu cei, care sunt categoric împotrivă se duc dialoguri explicative. Veaceslav Batîr a menționat că la ziua de astăzi 97% dintre copiii din Bălți sunt vaccinați.

În primul rând, părinții refuză vaccinurile din motive religioase. În opinia lor vaccinarea, este o decizie greșită și chiar periculoasă. Potrivit lui Veaceslav Batîr, situația este influențată de lispa informației despre acest proces.Adesea se întâmplă ca și transfuziile de sânge să fie refuzate. Această practică este, de asemenea, tipică pentru reprezentanții unor confesiuni religioase. Drept urmare mor pacienți, care puteau fi salvați.

În Moldova a început deja vaccinarea în masă împotriva gripei. Specialiștii Ministerului Sănătății informează că vaccinarea este cea mai sigură și mai eficientă modalitate de prevenire a gripei. Vaccinul este furnizat gratuit în toate instituțiile medicale de stat. Oricine se poate adresa medicului de familie, unde va fi examinat și ulterior i se va elibera un permis de imunizare.